vestnik

Engelbert Recek pri 99 letih še vedno rad poje

A. N. R. R., 24. 8. 2020
Občina Grad
Engelbertu Recku iz Kruplivnika sta vse najboljše voščili tudi županja Cvetko Ficko in Mihaela Žökš.
Popularno

Njegov moto je moli, delaj, bodi vesel in zmeraj ohrani mirno kri

V začetku avgusta je 99. rojstni dan praznoval najstarejši občan Občine Grad Engelbert Recek iz Kruplivnika. Ob tej priložnosti so ga obiskali tudi predstavniki občine z županjo Cvetko Ficko in mu pripravili presenečenje. Recek, ki uživa sadove svojega dela in živi s svojimi najdražjimi, se je pozornosti in obiska zelo razveselil. Še vedno je nasmejan, poln energije in bistrega uma, zelo rad pa tudi prepeva in tudi ob svojem rojstnem dnevu je v domači hiši zadonela pesem. Rad se spominja otroštva in mladosti, pa tudi drugih zanimivih dogodkov, saj je bil zelo aktiven v vasi in občini.

Recept Engelberta Recka za dolgo življenje se glasi moli, delaj, bodi vesel in zmeraj ohrani mirno kri, pa naj se zgodi kar koli.

Ob rojstnem dnevu je najstarejšemu občanu in nekoč aktivnemu gasilcu v imenu PGD Kruplivnik voščil tudi predsednik Silvester Dervarič. Engelbert Recek se je gasilcem pridružil leta 1948, sredi 50. let prejšnjega stoletja je opravil šolo za nižjega gasilskega častnika ter bil naslednjih 20 let poveljnik društva, v društvu pa je ostal aktiven, dokler mu je zdravje dopuščalo. Lani je ob praznovanju 80-letnice delovanja PGD Kruplivnik prejel zahvalno plaketo za pomoč pri razvoju in delovanju društva. Za njegovo dolgoletno pomoč pri razvoju vasi pa sta se mu zahvalila svetnik Stanislav Kerec in vaški predsednik Ciril Mihalič.

99let grad engelbert-recek
Kaj zdaj berejo drugi