vestnik

Erjavčeva praznovala zlati jubilej

J. Ž., 30. 3. 2019
J. Ž.
Marija in Štefan Erjavec. 
Popularno

V družinskem krogu sta zlato poroko praznovala zakonca Erjavec iz Lipovcev, ki sta se pred 50 leti poročila v župnijski cerkvi svetega Ladislava v Beltincih.

Udeležila sta se zahvalne svete maše ob zlati poroki, ki jo je daroval duhovnik Stanislav Koštrica, ob somaševanju duhovnika Štefana Grabarja. Praznovanje je bilo zelo čustveno, saj sta Erjavčeva z najdražjimi obujala spomine na minula leta. Vnukinja Ana je prebrala slavnostni nagovor in se dedku in babici zahvalila za podarjeno ljubezen in čut do sočloveka.


1f6099e786623252e8536f7a8d3c965a
J. Ž.
Na praznovanju je presenetila vnukinja Ana.


Ob domači glasbi sta se zakonca veselo zavrtela in zaplesala poročni valček. Štefan, rojen leta 1946, je bil zaposlen v trgovskem podjetju Potrošnik v Murski Soboti, nato pa je do upokojitve delal v tekstilni tovarni Mura. Prosti čas je posvetil gasilskemu društvu Lipovci, vrsto let je bil predsednik, danes pa je veteran Gasilske zveze Beltinci. Žena Marija, dekliško Vinkovič, rojena leta 1949, se je pred 50 leti primožila v Lipovce. Bila je zaposlena v Muri, ob tem pa skrbela za dom, družino ter vzgojo otrok. V zakonu sta zakonca dobila sina Bojana in hčerko Sonjo. V 50 letih pa se je njihov rod povečal še za dve vnukinji. Na jesen življenja se Marija najraje zadržuje za štedilnikom, saj rada kuha in peče domače prekmurske jedi. Rada ima tudi rože, oba pa krepi delo na vrtu, Štefana pa tudi na polju in v sadovnjaku.

poroka erjavec lipovci beltinci