vestnik

Festival dogodivščin: Od razstav, 3D muzeja do drive-in kina

Vestnik, 23. 9. 2020
Pomurski sejem
3D art muzej.
Popularno

V Gornji Radgoni bo od 25. do 27. septembra potekal Festival dogodivščin.

Poročali smo že, da kljub odpovedi 58. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA poteka spletni sejem, ki razstavljavce in obiskovalce vabi k sodelovanju od 7. septembra do 7. marca 2021. Bo pa Pomurski sejem ob upoštevanju predpisov in priporočil NIJZ na sejmišču ta konec tedna priredil Festival dogodivščin. Med drugim bodo odprti 3D art muzej, čezmejna slikarska razstava Vinogradi obeh bregov Mure in razstava malih živali. Obiskovalci si bodo lahko brezplačno ogledali osrednji sejemski vrt Biotehniške šole Rakičan, vrtove Permakulturnega centra Pomurskega sejma in poligon Zeleni dragulji narave. Ob večerih pa bo na sporedu drive-in kino, ki bo ponujal šest filmskih uspešnic.  

festival-dogodivščin, gornja-radgona
Pomurski sejem
Na ogled bo tudi razstava malih živali.

V 3D art muzeju bo na ogled 13 tematik slikarke Tamare Vogrin. "S posebno slikarsko tehniko je omogočila, da se obiskovalci zlijejo z umetniškimi slikami v vlogi raziskovalcev, popotnikov, športnikov… Sredi motivike slovenskih pokrajin, naravnih in kulturnih znamenitosti bodo lahko posneli fotografije s trodimenzionalnim učinkom in jih že trenutek zatem delili s svojimi prijatelji," obljubljajo organizatorji. 

Tradicija slikarske kolonije Vinogradi obeh bregov Mure se vleče že od leta 1994 in ponazarja čezmejno sodelovanje z Avstrijo. Letos bi morala biti že 26. mednarodna kolonija, ki bi jo izmenično gostili avstrijska in slovenska stran, žal pa je tudi to v tradicionalni izvedbi preprečila epidemija. Slikarji so na razpisano tematiko tako letos ustvarjali samostojno, v domačih ateljejih. V ospredju njihovih likovnih del so rastline, predvsem bogata vegetacija ob Muri, dela pa so razstavljena pod naslovom Vtisi življenjskega prostora ob Muri 2020. 

festival-dogodivščin, gornja-radgona
Pomurski sejem
Brezplačno si boste lahko ogledali sejemske vrtove.

festival-dogodivščin gornja-radgona