vestnik

Filmska druženja: Glasbeni dokumentarci v Gornji Radgoni

Tomo Köleš, 31. 10. 2018
Mladinski center GR
Program Filmskega druženja.
Popularno

Z glasbenim dokumentarcem Bob Dylan - No Direction Home režiserja Martina Scorseseja se je v Mladinskem centru Gornja Radgona začel jesensko-zimski ciklus Filmsko druženje.

Filmsko druženje se je začelo uspešno, saj si je glasbeni dokumentarec o Bobu Dylanu v gornjeradgonskem mladinskem centru ogledalo okrog 25 obiskovalcev. Ciklus Filmsko druženje nastaja v sodelovanju Mladinskega centra Gornja Radgona, ki ga vodi Tomaž Rous, in študijskega krožka Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona (nekaterim bolj znan kot nekdanja Ljudska univerza GR), ki ga vodi Saša Bezjak.



3f7cb6d7eb21921cdc6ae0a84d9a6668
Arhiv filma
Dokumentarec Martina Scorseseja o Bobu Dylanu je začel ciklus Filmskega druženja.


Slednja skrbi za izbor filmov, za njegovo izvajanje pa mladinski center s svojo ustrezno opremo. Do konca letošnjega leta bodo na sporedu še glasbeni dokumentarci o skupini The Beatles (v ponedeljek, 5. novembra, ob 11. uri), izvajalkah Amy Winehouse (19. novembra) in Edith Piaf (26. novembra) ter o zasedbi The Doors (10. decembra). Vstop na vse projekcije je prost.


V Mladinskem centru Gornja Radgona pa so že v septembru odvrteli nekaj glasbenih dokumentarcev v okviru cikla Filmski večer. To so bili dokumentarci Glasba je časovna umetnost vol. 1 - Dolgcajt (Pankrti), Janis Joplin: Little Girl Blue, Bob Marley - Spiritual Journey in John Lennon: The Messenger.


V radgonski knjižnici pa so 24. oktobra začeli s ciklusom ruskega filma. Prvi je bil na sporedu film Čas prvakov, sledili pa bodo filmi Trije dnevi do pomladi (v četrtek, 8. novembra, ob 18. uri), Progasta plovba (28. novembra) in Pridi me pogledat (20. decembra). Izdelki imajo slovenske podnapise, tudi tu pa je vstop prost.Ciklus ruskega filma pripravljata Slovanska knjižnica in Mednarodni klub slovanskih rojakov Ruslo.

090c07d6c50e6db627dc6cd40ca2e2cb
Jz Knjižnica Gornja Radgona
Cikel ruskega filma v radgonski knjižnici. Fotografija Jz Knjižnica Gornja Radgona


mladinski center Gornja Radgona dokumentarec glasbeni dokumentarci film
Kaj zdaj berejo drugi