vestnik

Flavtistka iz Lemerja je nastopila z orkestrom dunajske filharmonije

D. N., 29. 11. 2021
Osebni arhiv
Maša Kuhar je nastopila z orkestrom dunajske filharmonije.
Popularno

Maša Kuhar je na avdiciji Univerze za glasbo in uprizoritvene umetnosti na Dunaju bila izbrana kot prva solo flavta za nastop s Simfoničnim orkestrom omenjene univerze, kot substitutka pa je nastopila tudi z orkestrom Dunajske državne opere.

Sredi oktobra je mlada glasbenica iz Lemerja na povabilo profesorja kot substitutka orkestra Dunajske filharmonije sodelovala na gostujočem koncertu v graškem Musikverainu. Orkester je pod vodstvom dirigenta Phillipa Jordana igral odseke iz oper skladatelja Richarda Wagnerja. "To je bila edinstvena priložnost in velik privilegij, hkrati pa tudi ogromna želja vsakega mladega klasičnega glasbenika," je povedala Kuharjeva, ki je kot prva solo flavta simfoničnega orkestra dunajske univerze za glasbo in uprizoritvene umetnosti igrala tudi v veliki dvorani dunajskega Konzerthausa.

maša-kuhar, flavtistka
Osebni arhiv
Maša Kuhar je nastopila z orkestrom dunajske filharmonije. Na fotografiji z Zalo Gvardjančič in profesorjem Walterjem Auerjem.

Na koncertu je zaigrala s solistom, svetovno znanim pianistom Lang Langom. "Igrati v ogromni razprodani dvorani s približno dva tisoč obiskovalci ter sodelovati s tako priznanim solistom in dirigentom je bil ogromen skok na moji glasbeni poti," je še sklenila mlada flavtistka. 

maša-kuhar, flavtistka
Osebni arhiv
Maša Kuhar je nastopila z orkestrom dunajske filharmonije.

maša-kuhar lemerje