vestnik

Flavtistka iz Lemerja osvojila prvo nagrado na glasbenem tekmovanju v Londonu

D. N., 30. 5. 2021
Damjana Nemeš
Maša Kuhar
Popularno

Maša Kuhar, študentka na dunajski univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti, je na tekmovanju King's Peak Competition v Londonu dosegla 1. mesto v igranju flavte v svoji starostni kategoriji.

Mlada flavtistka iz Lemerja, ki letno opravi dvajset nastopov, se je tudi letos udeležila glasbenih tekmovanj, čeprav so ta zaradi epidemije koronavirusa potekala nekoliko drugače. Vsak, ki se je želel udeležiti tekmovanj, je moral poslati posnetke, na katerih zaigra določen inštrument, seveda po predpisanem programu. 

Kuharjeva se je letos udeležila treh večjih glasbenih tekmovanj, na katerih je ponovno dosegla odlične rezultate. Na tekmovanju Glasbena čipka iz Idrije je v igranju flavte osvojila prvo nagrado, posebej ponosna je tudi na prvo mesto in prvo nagrado na tekmovanju King's Peak Competition, ki je potekalo v Londonu. Na velikem flavtističnem tekmovanju Gazelloni v Italiji, ki poteka v treh etapah, se je uvrstila v naslednji krog, ki bo oktobra v italijanski Pescari. 

maša-kuhar, flavtistka, flavta
Damjana Nemeš
Maša Kuhar

"Tekmovanja so ocenjevali mednarodno priznani umetniki in profesorji. Seveda imajo internetna tekmovanja prednost, saj se lahko večkrat posnameš, žirija pa žal preko spleta ne more začutiti energije nastopajočega in barve zvokov, saj jih telefoni ne morejo ujeti. Kljub letošnjim uspehom zelo pogrešam občutek zadovoljstva po odigranem nastopu v živo in pričakovanje ob objavi rezultatov," je povedala flavtistka. 

maša-kuhar flavta