vestnik

(FOTO) Kdo je skuhal najboljšo mehiško jed?   

Jože Žerdin, 23. 10. 2018
Jože Žerdin
Zmagala je starejša ekipa Folklorne skupine. 
Popularno

Društvo za kolesarstvo in umetnost in Čili društvo Pomurje sta združili moči ter pripravili peto tekmovanje v kuhanju mehiške specialitete.   

Na dvorišču beltinskega gradu je ponovno potekalo tekmovanje v kuhanju pekoče jedi na žlico – chili con carne. Tekmovanja se je udeležilo dvanajst ekip, ki so z navdušenjem kuhale jed, za katero je značilna rdeča pekoča paprika, mleto goveje meso, rdeči fižol, pelati, koruza in različne začimbe.


Sodeč po obrazih članov strokovne komisije, ki je vsak skuhani vzorec poskusila in ocenila, so se tekmovalci zelo potrudili. Člani komisije so prav tako ocenjevali delovne mize.

3e54c6c4532d76ec847bff8468529ab7
Jože Žerdin
V Beltincih je dišalo po Mehiki.



Tako so ocenili, da je najboljšo jed je skuhala starejša ekipa Folklorne skupine, ki deluje pod okriljem Kulturnega umetniškega društva Beltinci. Prav tako so prejeli priznanje za najboljšo pripravljeno delovno mizo. Drugo mesto je pripadlo ekipi Bum cafe Beltinci, tretje mesto pa so si 'prikuhali' člani Folklorne skupine Kulturno umetniškega društva Beltinci.


5fed5e91d68fa73b9b05acb725f82b5f
Jože Žerdin
Dišalo je po mehiški specialiteti.

6c13eb758ec4ca7da2008897a8d42329
Jože Žerdin
Kuharji skrbno dodajajo sestavine v kotle.

chilli con carne beltinci KUD beltinci mehiška specialiteta pekoča jed
Kaj zdaj berejo drugi