vestnik

Luštna tržnica v Renkovcih, ta mesec še dve

J. G., 3. 10. 2020
Jože Gabor
Luštna tržnica v Renkovcih
Popularno

Na parkirišču Luštne domačije v Renkovcih so tretjič organizirali Luštno tržnico.

lušt, tržnica
Jože Gabor
Luštna tržnica v Renkovcih

Organizator dogodka je bilo podjetje Paradajz iz Renkovcev, pri organizaciji Luštnih tržnic pa sodelujeta še občina Turnišče in Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj. S ponudbo in promocijo na stojnicah so sodelovali rokodelci in ponudniki iz Prekmurja in Prlekije s svojimi ročnimi izdelki, medom, pecivom in napitki. Na voljo pa so bile tudi različne sorte paradižnikov, ki so jih pridelali v rastlinjaku podjetja Paradajz.

lušt, tržnica
Jože Gabor
Luštna tržnica v Renkovcih

Nastopili so harmonikar in plesalca v prekmurskih folklornih kostimih, člani Kulturno-umetniškega društva Beltinci. Na Luštnem sejmu so s ponudbo na stojnicah sodelovali: Zavod Trs Renkovci s pecivom, Zavod Sonček z ročnimi izdelki, Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj z izdelki iz koruznega ličja in šibja, Sirarna Kosi, Etana z napitki in marmeladami z aronijo, Weebee iz Lipe z medom z industrijsko konopljo, Patennt iz Lendave z ročno izdelanim nakitom in Medičarstvo Car.

lušt, tržnica
Jože Gabor
Luštna tržnica v Renkovcih

Namen sobotnih dogodkov je promocija lokalnih ponudnikov in rokodelcev, pa tudi prodaja njihovih izdelkov, je povedal vodja organizacije Luštnih tržnic Iztok Rodež. S tem tudi popestrijo sobotno dogajanje na Luštni domačiji, kjer se ustavi veliko obiskovalcev, ki pridejo kupit paradižnik. Načrtovali so še bolj pestro dogajanje in več nastopajočih, vendar pa so tokratno tržnico organizirali nekoliko skromneje zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Ta mesec jo bodo organizirali še dve soboti, 17. in 24. oktobra.

tržnica lušt