vestnik

(FOTO) Na sejmu starih stripov zagorel Črni plamen

Vestnik.si, 3. 8. 2020
Tomo Köleš
Nočni sejem starih stripov in predstavitev stripa Črni plamen.
Popularno

Soboški klub Mikk je na grajskem dvorišču priredil že četrti sejem starih stripov v tem letu. S to razliko, da tokrat ni potekal dopoldne, ampak zvečer. Sredi sejma pa je zdaj zagorel tudi plamen.

Mikk je tako nadaljeval uspešno sodelovanje s Striparno Oblaček (www.striparna-oblacek.com) iz Celja na čelu s starim znancem Boštjanom Večkom ter prirejanje stripovskih dogodkov in sejem starih stripov. Tokrat so organizirali tako imenovani nočni sejem (od 18. do 23. ure), po katerem je potekal še filmski večer na na velikem platnu. Predvajali so komični vestern Bandidas (2006) s Salmo Hayek in Penelope Cruz v glavnih vlogah. Dobrodošli so zato bili kavbojski klobuki na glavah obiskovalcev, da bi bili čimbolj v stilu večera vesterna. 

sejem-starih-stripov, grajsko-dvorišče, avgust, črni-plamen
Tomo Köleš
Nočni sejem starih stripov in predstavitev stripa Črni plamen.

Posebna gosta sejma pa sta bila striparja Zoran (že tudi član žirije in dobitnik nagrade na Grossmannovem festivalu) in Ivan Smiljanić, ki sta predstavila strip Črni plamen: Požig Narodnega doma v Trstu. Razstavo o tem riso romanu so si lahko obiskovalci ogledali že na letošnjem Grossmannovem festivalu v Ljutomeru. O stripu Črni plamen in dogajanju v Trstu pa se je tokrat na soboškem grajskem dvorišču razplamtela obširna in zanimiva razprava med avtorjema in udeleženci predstavitve.   

sejem-starih-stripov, grajsko-dvorišče, avgust, črni-plamen
Tomo Köleš
Nočni sejem starih stripov in predstavitev stripa Črni plamen.

Na brezplačni striparski dogodek so bili vabljeni vsi, kupci ali ponudniki svojih starih stripov, družine, ljubitelji, zbiratelji in radovedneži. Sejmi starih stripov (in tudi rabljenih gramofonskih plošč) se bodo pri Mikku nadaljevali vsako prvo soboto v mesecu. 
22. avgusta ob 10. uri pa Mikk sam pripravlja 1. MjuzIKK - samostojni sejem vinilnih plošč.

sejem-starih-stripov avgust grajsko-dvorišče zoran-smiljanič črni-plamen