vestnik

(FOTO) Sprehodili so se med Budinci in Andovci

Vestnik.si, 14. 11. 2021
Damjana Nemeš
Člani Planinskega društva Skalca Hoče-Slivnica so se odpravili na "pout po dolaj pa bregaj", ki poteka med Budinci in Andovci.
Popularno

Štirinajst članov Planinskega društva (PD) Skalca Hoče-Slivnica je na pobudo Gerlinčana Janka Duriča prehodilo krožno pešpot med Budinci in Andovci.

Člani društva, ki na mesec opravijo dva do tri pohodniške izlete, so se tokrat odločili, da bodo raziskovali Goričko. Čeprav so v tem delu Prekmurja prehodili že več poti, se na skrajni severovzhod Slovenije še niso podali, zato jim je bila ideja Janka Duriča, s katerim sodelujejo že več let, da se sprehodijo med Goričkim in Porabjem, zelo všeč. V sobotnem dopoldnevu so se tako zbrali v Budincih, od koder so se podali do porabske domačije v Andovcih, od tam pa se vrnili na izhodiščno točko. Na poti so spoznavali številne zanimivosti, ogledali so si mejni kamen, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije, se fotografirali pri malem Triglavu v Andovcih ter se ustavili ob spomeniku živim, ki so ga v Andovcih postavili leta 2000. Ker se je večina pohodnikov na to pot podala prvič, so dan zaključili s polno prijetnimi vtisi in obljubo, da se na Goričko še vrnejo. 

kud-budinci planinsko-društvo-skalca-hoče-slivnica pout-po-dolaj-pa-bregaj
Kaj zdaj berejo drugi