vestnik

(FOTO) Razstava sobnih ptic v beltinskem gradu

Jože Gabor, 17. 11. 2019
Jože Gabor
V Beltincih so pripravili razstavo sobnih ptic.
Popularno

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci z razstavo želi predstaviti sobne ptice, svojo dejavnost ter spodbuditi lastnike in ljubitelje ptic, da se jim v društvu pridružijo.

ptice, razstava, bel
Jože Gabor
V Beltincih so pripravili razstavo sobnih ptic.

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci je v beltinskem gradu organiziralo tradicionalno novembrsko društveno razstavo sobnih ptic. Razstava je danes odprta še do 17. ure. Med njimi je največ kanarčkov in papig, na ogled pa so tudi bolj eksotične ptice, ki jih redkeje vidimo. Ob razstavi so organizirali še ocenjevanje ptic, tako, da se bodo najbolje ocenjene lahko uvrstile na državno tekmovanje, je povedal predsednik društva Izidor Lebar. Ptice si še posebej z navdušenjem ogledajo otroci, ki jih vsako leto veliko obišče razstavišče v grajskih prostorih. Z razstavo želijo predstaviti sobne ptice, svojo dejavnost ter spodbuditi lastnike in ljubitelje ptic, da se jim v društvu pridružijo.

ptice, razstava, bel
Jože Gabor
V Beltincih so pripravili razstavo sobnih ptic.

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci je bilo ustanovljeno pred skoraj pol stoletja (leta 1972), v njem pa so ob članih iz beltinske občine še iz drugih pomurskih občin. S svojimi pticami sodelujejo na državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer ocenjevanje potrjuje lepoto njihovih ptic. Vendar pa se število članov društva v zadnjih desetletjih zmanjšuje, še posebej mladih članov je vse manj, pravi Lebar.

ptiči razstava beltinci