vestnik

(Gault&Millau) To so najvišje ocenjene slovenske restavracije in prejemniki posebnih nagrad

Vestnik.si, 25. 2. 2022
Dean Dubokovič
Fotografija je simbolična.
Popularno

Znano je, kdo se je znašel v mednarodnem kulinaričnem vodniku Gault&Millau 2022.

Inšpektorji vodnika so obiskali številne gostinske obrate po Sloveniji, danes pa je sledila razglasitev najvišje ocenjenih restavracij in prejemnikov posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2022. Celoten nabor gostincev in gastronomskih zakladov bo znan v drugi polovici marca, ko izide vodnik, ki ga je partnersko podprla Slovenska turistična organizacija. 

GaultMillau Slovenija razglasil najboljše za 2022
Arhiv
Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za 2022.

Nagrajenci po posameznih kategorijah

- najboljše restavracije, prejemnice štirih kap: Restavracija Grič,  Restavracija Mak, Restavracija Pavus, Restavracija Strelec, Gostilna Pri Lojzetu, Hiša Denk, Ošterija Debeluh in Hiša Franko. 

- chef leta: Marko Pavčnik, Restavracija Pavus

- chef prihodnosti: Filip Matjaž, COB Portorož

- chef tradicije: Uroš Gorjanc, Gostilna Krištof 

- mladi talent: Marko Magajne in Marko Vršič, oba iz Galerije okusov, Novo Celje

- najboljši sommelier: Gregor Kren, Hiša Fink

- najboljši POP: Hiša Polonka, Kobarid in Dvorni bar, Ljubljana

- najboljša slaščičarna: Zebra Patisseries, Ljubljana