vestnik

Gourmet over Mura je doživel nadgradnjo, pridružili so se mu ponudniki butičnih nastanitev

D. N., 18. 6. 2020
Damjana Nemeš
Na dogodku so se predstavili partnerji projekta Gourmet over Mura.
Popularno

Projekt Gourmet over Mura, ki združuje sedem ponudnikov z desnega in levega brega Mure, je doživel razširitev. Partnerskemu sodelovanju Domačije Firbas, Vinarstva Marof, Šunkarne Kodila, Pivovarne Bevog, Gostilne Rajh, Vinarstva Steyer in Oljarne Kocbek se je pridružilo devetnajst ponudnikov butičnih nastanitev iz Pomurja ter okolice Maribora, Šentilja in Ptuja. Nadgradnjo projekta so predstavili danes v Expanu, na dogodku pa so se s svojo ponudbo predstavili tudi partnerji projekta.

Ponudniki, ki so projekt Gourmet over Mura ustvarili povsem samoiniciativno, si prizadevajo, da bi razvojna strategija pomurskega turizma v svoje načrte vključila tudi njihove ideje. Tudi zaradi tega so si prizadevali za nadgradnjo projekta. "Že dalj časa smo imeli željo zadržati goste več dni v naši regiji. Turisti namreč težko obiščejo vseh sedem ponudnikov v enem dnevu in nas pri tem še zares doživijo. Zato je nastala ideja, da ponudimo gostu vsaj eno nočitev v regiji in tako še bolj pristno doživetje. Imamo namreč veliko gostinskih ponudnikov, vinarjev, programov sprostitev, s tem pa gostu ponudimo večjo možnost izbire. Več ponudnikov pomeni nenazadnje tudi več gostov v celem Pomurju," je pojasnila Tanja Pintarič iz Gostilne Rajh. 

gourmet-over-mura, nadgradnja, butični-ponudniki-nastanitev
Damjana Nemeš
Tanja Pintarič, Gostilna Rajh.

Pomurska regija je bila do sedaj vedno predstavljena zgolj kot termalna regija, čeprav ponuja veliko več. Tudi zato je tovrstno povezovanje s ponudniki butičnih nastanitev tako pomembno. "Gre za odličen projekt, kjer se v čudoviti regiji združujejo nadpovprečne zgodbe, ki izražajo usmeritev v lokalno, individualno, in skupaj tvorijo čudovito doživetje. To so zgodbe, ki jih danes potrebujemo," je pojasnila Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Kot je dodala, se vedenje turistov spreminja, njihove potrebe so vse bolj usmerjene v edinstveno butično turistično doživetje, projekt Gourmet over Mura pa to ponuja. "Potenciali turističnega razvoja regije so zato vsekakor v bolj tesnem povezovanju. Resda je veliko občin, zato je to še poseben izziv, vendar pa je povezovanje pomembno, če želimo oblikovati dobra doživetja," je še dodala Pakova. 

gourmet-over-mura, nadgradnja, butični-ponudniki-nastanitev
Damjana Nemeš
Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (desno) in Urška Horvat Ritlop.

"Ponudniki, ki se danes predstavljajo, so naredili nekaj, kar lokalni skupnosti doslej ni uspelo - povezali so turistično ponudbo naše regije," je ob robu današnje predstavitve nadgradnje projekta v Expanu povedal župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek. 

gourmet-over-mura, nadgradnja, butični-ponudniki-nastanitev
Damjana Nemeš
Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Ponudniki butičnih nastanitev, ki so se pridružili partnerskemu sodelovanju: 

Apartmaji Zemljanka, Sončna hiša Boutique hotel, Apartmaji Banonia, Terasse Jeruzalem Resort, Domkulture Muzikafe B&B, Cheteau Ramšak, Hotel Maribor, Hiša Denk, Naturasort, Domačija Pri momi, Džaboka in gruška, Hiša vina Cuk, Glamping Na brejgi, Počitniške hišice "Čarna", Kmetija Mali raj, Hotel Cubis, Vila Loni, Valdhuber, Goričke iže. 

gourmet-over-mura tiskovna-konfernca predstavitev