vestnik

To so filmi, ki se bodo predstavili na letošnjem Grossmannovem festivalu

Vestnik, 26. 6. 2020
Niko Časar
Grossmannov festival.
Popularno

Na letošnjem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se predstavilo 26 celovečernih filmov, 30 kratkih filmov ter 7 glasbenih dokumentarcev iz 26 držav.

Na osemdnevnem festivalskem dogajanju si bodo lahko ljubitelji fantastičnih filmov, grozljivk, kriminalk, komedij, trilerjev in glasbenih dokumentarcev ogledali filme na kar dveh lokacijah, in sicer v Ormožu poleg kino dvorane Doma kulture, na lokaciji ormoškega gradu ter v klubu Unterhund. V Ljutomeru bo dogajanje na že znanih prizoriščih, in sicer v kino dvorani Doma kulture ter na Glavnem trgu in atriju mestne hiše. 

Filmi bodo tudi letos predstavljeni v dveh delih, in sicer v tekmovalnem in netekmovalnem delu. V tekmovalnem programu Hudi maček se bodo potegovali celovečerni filmi, v programu Slakov hudi maček bodo izbirali naboljše kratke filme, program Melies d'argentza bo namenjen izboru najboljših evropskih fantastičnih kratkih filmov, v programu Hrupni maček pa bodo izbirali najboljše glasbene dokumentarce. 

1dad9a05f3ceb260a1d645ebf926e4ab
Nataša Juhnov
Grossmannov festival.

V programu Hudi maček se bo za naziv najboljšega potegovalo pet celovečernih filmov, in sicer Koča, Tovariš Drakulič, 1BR, Strupen sem, Barva iz vesolja. 

Izven tekmovalnega dela se bo predstavilo kar nekaj filmov, in sicer Prva ljubezen, Obarvana ptica, Prednosti potovanja z vlakom, Družinsko praznovanje, Nori svet, Infekcija, Deathcember, Blaženost, Riot Girls, Koma in Žrtvovanje. Med domačimi filmi organizatorji izpostavljajo dve kriminalki, in sicer politični triler Vsi proti vsem in urbani noir Korporacija, s posebnima projekcijama pa se bodo spomnili briljantne črne komedije Operacija Cartier ter kultne komedije Kdo neki tam poje, ki bo prikazana v digitalno restavrirani različici. 

V programu Hrupni maček se bodo za naziv najboljšega potegovali naslednji filmi: Where does a body end?, Električni orgazam za ljude budućnosti, Tusta, El duce tapes, Suženi snovi - repetitor u ce zeu in Burebareta. 

Organizatorji niso pozabili niti na otroke, zanje bodo v okviru programa Začarani kino za otroke in mladostnike predvajali animirani film Pikica, Koko in divji nosorog, animirano pustolovščino Slavna medvedja zasedba Sicilije in francosko art grozljivko Zombi otrok. 

grossmann filmi festival-fantastičnega-filma-in-vina