vestnik

Ida Knaus praznovala stoti rojstni dan

Vestnik, 15. 3. 2021
Osebni arhiv
Ida Knaus je praznovala visok jubilej.
Popularno

Minulo soboto je svoj 100. rojstni dan praznovala Ida Knaus z Vaneče.

Ida je vse svoje življenje posvetila delu na domači gorički zemlji. V zakonu z možem, ki je pokojni že 24 let, so se jima rodili štirje otroci Karl, Helena, Jože in Albina. Ida zdaj živi s sinom Karlom, čas pa ji krajšajo vnuki in pravnuki, ki jo zelo radi obiščejo. Domača triletna pravnukinja Sia je ob njej še posebej pazljiva, saj se zaveda, da je prababica preživela že marsikaj in jo je potrebno čuvati. 

Na torto v naročju
Osebni arhiv
Ida Knaus je komaj pokretna, zato so jo k torti odnesli v naročju.

Čeprav je jubilantka celo življenje fizično delala, je še danes dobrega zdravja, želi si le, da bi jo bolj 'držale noge'. Ob tem dodaja, da je skromna in potrebuje svoj mir, televizije ne gleda, a zelo rada posluša radio. Še posebej pa rada obuja spomine na mlade dni in občuduje pokrajino skozi domače okno.

Slavljenka s tremi otroKi
Osebni arhiv
Ida Knaus je svoj visoki jubilej praznovala v krogu svojih najdražjih.

Ida je rojstni dan praznovala v krogu svojih najdražjih, lepim željam ob praznovanju pa so se pridružili župan občine Puconci Ludvik Novak, predsednik krajevne skupnosti Sašo Šraj in predsednica TKD Vaneča Milena Kuhar, ki so ji ob visokem jubileju z željami za prihodnost predali še cvetje in košaro z dobrotami.

ida-knaus rojstni-dan obletnica 100-let jubilej