vestnik

(FOTO) InxSane so stari 25 let

Vestnik.si, 5. 9. 2022
Tomo Köleš
Debeli precjednik.
Popularno

Kultna punk rock hardcore skupina InxSane iz Gornje Radgone je s celodnevnim koncertnim in zabavnim dogajanjem pred mladinskim centrom proslavila svoj velik jubilej, 25 let delovanja.

Trio, ki obstaja že od leta 1997 in velja za enega od najpomembnejših punk rock bendov v zgodovini Slovenije, sestavljajo Dario Solenički (glas, kitara), Máteja Horvat (bas, glas) in Saša Šegula (bobni). Ob jubileju je izdal tudi 50 dvojnih albumov z naslovom Prehistoric - 25th Anniversary Retrospective, na katerih so B-strani singlov in demo posnetki. 

in-sane, 25-let, mladinski-center-gornja-radgona, koncert
Tomo Köleš
25 let benda InxSane.

Pred slavnostno trojico so nastopile skupine Unicum iz Prekmurja, Potato Mushroom iz Radencev, White Stain iz Ljubljane, Real Life Version iz Ajdovščine in Debeli precjednik/ Fat prezident iz Osijeka. Odlično razpoloženi množici, ki je v velikem številu obiskala dogodek, so bili na voljo še veganski piknik, možnost skejtanja, razstava fotografij in precej prodajnih artiklov (plošče, cedeji, kasete, majice, verižice, obeski, nalepke itd.) od vseh nastopajočih. To je bil zares pravi praznik in ustrezna počastitev dolgotrajnosti radgonskega tria InxSane, ki je marsikomu tlakoval pot v svet glasbe. Vstop na prireditev je bil prost, zaželene pa so bile majhne donacije za vse bende.  

in-sane, 25-let, mladinski-center-gornja-radgona, koncert
Tomo Köleš
InxSane in gost Luka Grubišić iz Pulja.

koncert jubilej 25-let In-Sane mladinski-center-gornja-radgona
Kaj zdaj berejo drugi