vestnik

Izbrali so naj kopališča 2021. Nagrajena so bila tudi tista iz Pomurja

Vestnik, STA, 13. 10. 2021
Nataša Juhnov
Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto zasedle Bioterme Mala nedelja.
Popularno

Naj kopališča 2021 so Aqualuna, Bioterme Mala nedelja, Terme Paradiso, Letno kopališče Ajdovščina, Velenjska plaža in Vodno mesto Atlantis, so sporočili iz Radiotelevizije Slovenija, ki je letos pripravil 31. izbor.

Priznanja najboljšim, ki jih poleti izbirajo kopalke in kopalci slovenskih kopališč, so v torek podelili na prireditvi v RTV centru Maribor. Nagrade so podelili v šestih kategorijah. V kategoriji naravnih kopališč so ponovno, četrtič zapored, najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan. V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Ajdovščina, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Mariborski otok. Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je ponovno ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Vodni park Bohinj, na tretjem mestu je pristal Aquapark Žusterna. Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so znova dobile Terme Paradiso iz Dobove, na drugem mestu so Terme Cerkno, na tretjem mestu pa so Terme Snovik.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto letos zasedle Bioterme Mala nedelja, Terme Vivat so na drugem mestu, na tretjem pa Thermana park Laško. Najboljše veliko termalno kopališče je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. Na drugem mestu so Terme 3000, na tretjem pa Termalna riviera Terme Čatež.

terme-vivat
Timotej Milanov
Terme Vivat so med srednje velikimi termalnimi kopališči na drugem mestu.

terme-3000, koronavirus, turizem, počitek, dopust
Nataša Juhnov
Terme 3000 so pristale na drugem mestu v kategoriji najboljše veliko termalno kopališče.

Izbor poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija na več radijskih postajah po Sloveniji. "Letošnja kopalna sezona je bila obdarjena z veliko lepimi dnevi, zato je bilo glasovnic več kot običajno," so zapisali na Radiu Si. Glasovanje je potekalo prek spletne strani www.najkopalisce.si, kjer so zapisane ključne informacije o vseh 84 sodelujočih kopališčih, kopalke in kopalci pa so lahko glasovali tudi z glasovnicami na kopališčih.