vestnik

Kaj bo z največjima zabavnima poletnima festivaloma v Pomurju?

Ines Baler, 12. 5. 2020
Aleš Cipot
Festival Soboški dnevi je letos odpovedan.
Popularno

Po Sloveniji je bilo v času epidemije koronavirusa zaradi omejitvenih ukrepov odpovedanih že nekaj festivalov, ki bi se morali zgoditi v letošnjem poletju. Preverili smo, kakšna je usoda dveh poletnih festivalov v Pomurju, kjer se navadno zbere večtisočglava množica zabave željnih obiskovalcev.

Dogodki v sklopu Festivala Soboški dnevi bi se morali letos zvrstiti med 26. junijem in 3. julijem, vendar se ne bodo. Zavod za kulturo, turizem in šport (ZKTŠ) Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota sta se namreč odločila, da glede na vse ukrepe, ki jih je vlada sprejela zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, odpovesta vse junijske prireditve, vključno s Soboškimi dnevi. Brigita Perhavec, direktorica ZKTŠ, nam je še sporočila, da bo usoda prireditev, ki so na koledarju od julija naprej, znana naknadno, saj čakajo na odločitev vlade glede rahljanja ukrepov. Organizatorji se na festivale pripravljajo dalj časa vnaprej, kako bo z odpovedmi glasbenim izvajalec in ostalim ponudnikom storitev, ki so pri organizaciji, nujni? "Večino dogovorjenega bomo odpovedali, del pa bomo poskusili prestaviti na naslednje leto," tako Perhavčeva. 

soboški-dnevi, festival, murska-sobota
Jure Zauneker
Festival Soboški dnevi je letos odpovedan.

Odločitev o PPF še ni padla

Med 1. in 8. avgustom pa bi moral v Veliki Polani potekati 25. Pomurski poletni festival. Štefan Jaklin, predsednik društva ŠTRK Slovenija, nam je povedal, da je program za letošnje leto v veliki večini skrbno pripravljen, končna usoda festivala pa še ni znana. »Odločitev o tem, ali bo Pomurski poletni festival tudi letos potekal, je odvisno od navodil in ukrepov pristojnih državnih institucij. Ostajamo pozitivni in optimistični, ker se ukrepi po državi zelo sproščajo, upamo, da bomo s 1. avgustom lahko odprli vrata jubilejnega 25. festivala po vrsti,« tako Jaklin. Doda še, da če bodo morali festival letos odpovedati, bo to zaradi izrednih razmer in višje sile. Prireditve bodo potem odpovedane po celi državi, izvajalci ter ostali ponudniki storitev pa bodo s tem seznanjeni.

0bc2efd3a8c3f3697a3e789534a9a602
Niko Časar
V Veliki Polani so optimistični in upajo, da bodo lahko izvedli Pomurski poletni festival.

festival-soboški-dnevi pomurski-poletni-festival pomurje koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi