vestnik

Kaj pa sladica sredi vročega poletja

Tina Lucu, vestnik.si, 28. 7. 2020
profimedia
Panna cotta z malinami.
Popularno

Poleti pečice ne prižigamo ravno najraje, če ravno ni treba, okusnim sladicam pa se vseeno težko opremo. Vroči dnevi so zato kot nalašč za hladne sladice, ki jih pripravimo na hitro ali kar v hladilniku. Pri tem lahko vključimo še sočno in domače sadja. Kaj najraje pripravljate vi? Predlagamo vam, da pripravite panna cotto z malinami. Je bolj enostavno, kot si mislite.

Panna cotta z malinami

Sestavine za 4 osebe:

4 listi želatine

350 ml smetane

pol stroka vanilje

80 g sladkorja

150 ml jogurta

400 g pretlačenih malin

Panna cotta je klasična italijanska sladica iz kuhane smetane in dodatkom želatine, ki jo običajno okrasimo s sadjem.

Priprava:
Želatino namočite v hladni vodi. V kozici segrejte smetano, dodajte prepolovljen strok ter vse skupaj pustite lahno vreti 5 minut. Kozico odstavite in odstranite strok. Ožemite želatino in jo skupaj s sladkorjem primešajte vroči smetani. Mešajte, dokler se želatina in sladkor ne stopita. Ko se mešanica ohladi, primešajte jogurt in polovico malin. Pripravljeno mešanico porazdelite po kovinskih modelčkih in jih za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. Modelčke nato za hip potopite v vročo vodo, vsebino počasi prevrnite na desertne krožnike in sladico okrasite s preostalimi malinami.