vestnik

Kakšno bo vaše božično drevo? To so letošnji trendi

D. N., 6. 12. 2019
Pixabay
S kombinacijo rdeče in zlate zagotovo ne boste zgrešili.
Popularno

V času praznikov in okraševanja ljudje po navadi pustimo domišljiji in kreativnosti prosto pot, svoje domove zato odenemo v pisane barve, okraske in lučke, v središču pozornosti pa se zagotovo znajde božično drevesce.

Številni sledijo pri okraševanju božičnega drevesa zadnjim trendom, ki jih narekuje trg, ti pa se spreminjajo domala vsako leto. In kakšni trendi so letos "in"? Zagotovo že vrsto let prevladujejo plastična drevesa, nekateri sicer še vedno raje posegajo po naravnih, v zadnjem času pa vse bolj v ospredje prihajajo tudi alternative, kot so lesene jelke na stojalih ali obešene na zidovih in lično okrašene, nekateri se odločajo zgolj za obešanje okraskov s stropa v obliki drevesa. Možnosti je torej res veliko. 

božično-drevo, okraski, trendi
Pixabay
Tudi modra v kombinaciji z odtenki zlate ali srebrne je klasika.

Kakšni pa so trendi pri okraskih? Zagotovo ne boste zgrešili, če boste uporabili okraske "iz narave", torej snežinke, jelenčke, storže, ptice in podobno. Letos je zelo popularna tudi tematska okrasitev, veliko tovrstnih izdelkov, s katerimi lahko ustvarimo na primer ledeno deželo, najdemo v trgovinah, kjer božične okraske prodajajo. Pri tem imamo seveda v mislih jelene, pingvine, severne medvede in podobno. Teh seveda ne bomo obešali na drevesce, lahko pa jih postavimo ob njem in v podobnem trendu, morda z modrimi, belimi in srebrnimi kroglicami okrasimo drevo. 

božično-drevo, okraski, trendi
Pixabay
Takšni so letošnji trendi okraševanja božičnih dreves.

Glede na police v trgovinah, ki se že nekaj časa šibijo pod okraski, lahko zasledimo, da so v ospredju bolj pastelni odtenki barv, torej svetlo roza, svetlo zelena, svetlo modra barva, tisti, ki prisegajo na klasiko, pa bodo verjetno posegli po rdečo-zlati kombinaciji, kamor bodo lahko dodali številne pentlje, ki jih letos ne manjka.

božično-drevo, okraski, trendi
Pixabay
Letos so posebej v ospredju pastelne barve.

božično-drevo, okraski, trendi
Pixabay
Pentlje pri letošnjih trendih okraševanja ne smejo manjkati.

Prav tako ne manjka razkošja žameta, ki narekuje letošnje trende okraševanja. Pri tem ni omejitve pri barvah, najdemo namreč rdečo, rožnato, olivno zeleno, zlato in še kakšno barvo žametnih okraskov, s katerimi lahko okrasimo naše drevo. Pri tem seveda ne smemo pozabiti dodati še kakšen leopardji vzorec, ptičje kletke in metulje, tako bo drevo res popolno za vse, ki imajo radi razkošno okrašene veje na drevesu. 

božično-drevo, okraski, trendi
Pixabay
S kombinacijo rdeče in zlate zagotovo ne boste zgrešili.

božično-drevo trendi okraski