vestnik

Kam se lahko otroci odpravijo v krompirjevih počitnicah?

I.B., 25. 10. 2019
Aleš Cipot
V Rakičanu bodo v nedeljo in sredo tudi različne delavnice.
Popularno

Naslednji teden bodo osnovnošolci in srednješolci na krompirjevih počitnicah. Preverilo smo, kje bodo potekale počitniške aktivnosti.

V Murski Soboti bodo prve aktivnosti potekale že jutri, v soboto. V Pomurskem muzeju namreč pripravljajo ustvarjalno družinsko delavnico Mali pletarji. Sprva si boste ogledali pletene izdelke, nato pa še sami izdelali zapestnice iz volne. V RIS Dvorcu Rakičan bodo aktivnosti obarvane čarovniško. V nedeljo, 27. oktobra, se bo že ob 13. uri pričel srednjeveški interaktivni program. Potekale bodo otroške čarovniške delavnice in predstave, poslikava obraza, ogledali so boste lahko vsakdanje življenje v srednjem veku, orožarstvu, mečevanje, srednjeveške plese, sodelovali pa boste lahko pri različnih igrah. Aktivnosti v Rakičanu pa za najmlajše in nekoliko starejše pripravljajo tudi v sredo, 30. oktobra. 

7e83470ff4090c19a7edab0a1324d827
Aleš Cipot
V Pomurskem muzeju bodo jutri pletli.

V ponedeljek bo v Hiši sadeži družbe v Murski Soboti otroški tabor, ki bo trajal do vse do srede, in sicer med 9. in 12. uro. Mladinski svet Ljutomer bo v torek v sodelovanju z Društvom za zaščito živali Pomurje pripravil počitniško delavnico za otroke Pes postani moj prijatelj. V MIKK-u bodo v torek in sredo v klubskem prostoru predvajali risanke, ki jih je dandanes težko zaslediti na televizijskih kanalih, na primer Palček Smuk, Pipi in Melkijad, Stripy, Pončo in Toro in druge. 

Na mladinskem oddelku Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota v sredo pripravljajo pravljične urice. V soboto, 2. novembra, pa bo potekala tudi knjižnica igrač. Tudi letos pa Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota pripravlja aktivne športne počitnice Hura, prosti čas. Na Osnovni šoli III se bodo od ponedeljka do srede med 8. in 13. uro izvajale različne športne aktivnosti. Športne vsebine so namenjene otrokom med sedmim in desetim letom starosti, ti pa bodo spoznavali športne panoge. 

98fe88a10f0b11c0981413904167f0cc
Nataša Juhnov
Na OŠ III bodo brezplačne športne počitnice.

Na gradu Negova bo na dan reformacije ob 14. uri otroška počitniška delavnica Strašilo zeliščko. Kot pravi vodja delavnice Tjaša Lipič, je to strašilo, ki ima trebuh napolnjen z zelišči, vsak otrok pa si bo izdelal svoje Strašilo zeliščko. Prav tako 31. oktobra bo v Muzeju Špital 4. knjižni sejem, ki bo tokrat temačno obarvan. Kot gost bo prišel pisatelj temačnih in grozljivih zgodb, ki se predstavlja pod psevdonimom Angel Rose, obiskovalci pa bodo lahko tudi zamenjali knjige.

afdc8005cd4caa952b1414cc6b5408b1
Aleš Cipot
V Rakičanu bo na ogled tudi mečevanje.

krompirjeve-počitnice aktivnosti
Kaj zdaj berejo drugi