Katere pomurske gostilne sodelujejo v pomladnem Tednu restavracij?
- gostilna Zorko, Boreci
- gostilna Tramšek, Žerovinci
- gostilna Tonček, Beltinci
- gostilna Rajh, Bakovci
- gostilna Mencinger, Črešnjevci
- restavracija Kodila, Markišavci
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KOLUMNA) Violinisti za mehčanje src niso le v glasbi, tudi v politiki
Enako kot je koncertiranje pri Rieuju namenjeno tradiciji predane ciljne publike, političnim violinistom sodobnega časa za mehčanje src vse bolj v ta namen služijo družbena omrežja.
Letošnja akcija pa prinaša tudi eno novost, in sicer vinsko spremljavo k menijem, vendar ob doplačilu. Selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger o tem pravi: "Želimo dvigniti kulturo pitja vin v naših gostilnah. Cilj ni piti več, temveč piti boljše. V Sloveniji imamo zelo dobre chefe, toda zelo malo dobrih vinskih svetovalcev. Naloga someljejev ne sme biti le izbrati primernih vin k hrani, temveč ta vina gostom tudi primerno postreči."