vestnik

(Karantena in izzivi) Ste v teh tednih naredili kaj prvič?

Vestnik, 10. 4. 2020
Pixabay
Kako ste si popestrili dni?
Popularno

Čas epidemije, ko ljudje več časa preživimo po domovih, na domačih vrtovih in travnikih, si je marsikdo popestril z različnimi izzivi. Številni so tako počeli ali naredili nekaj, kar niso še nikoli prej.

Predvsem ženske so več časa preživele v kuhinji, preizkušale nove recepture in okušale nove jedi. Iz pečic je dišalo po svežem, doma pečenem kruhu, po sladkih dobrotah, delale so se domače testenine ... Drugi so ob sončnem vremenu v naravi nabirali zelišča, cvetove, tretji so se podali na vrtičke in se odločili, da bodo do določene mere samooskrbni. 

Tudi člani Vestnikovega uredništva smo si prosti čas krajšali z različnimi zadatki in izzivi.

Novinarka Ines, ki rada preizkusi kak nov recept, je tako pred velikonočnimi prazniki po recepturi iz ene od kulinaričnih revij spekla pisane velikonočne pletenice, katerim poseben rdeč odtenek daje rdeča pesa. 

velikonočne pletenice
Ines Baler
Pisane velikonočne pletenice.

velikonočne pletenice
Ines Baler
Pisane velikonočne pletenice.

Urednica Adriana je z nečakoma po neokrnjenih goričkih travnikih nabrala regratove cvetove in upa, da ji bo uspel prvi regratov med. 

b521cebd3d3d30d1b866c02eb7ecfa4a.jpeg

Po tem, ko so natrgali cvetove in jih izmenjaje s sladkorjem dali v stekleni kozarec, mešanico zdaj kvasijo na soncu in čakajo. 

9a700571b52ffb6b0107c3ff26a73e62.jpeg

Vsi dobro vemo, kako dober je občutek, ko nekaj, kar smo z lastnimi rokami ustvarili, uspe. Zato v prihodnjih dneh še naprej #delajmoprvič in si popestrimo te nenavadne dni.

Tudi vas vabimo, da z nami delite kratke opise in fotografije stvari, ki ste jih naredili prvič in ste nanje ponosni. Pošljite nam jih na elektronski naslov vestnik@vestnik.si ali naša družbena omrežja. 

koronavirus karantena delam-prvič izzivi