vestnik

Ko se srečajo Blek, Zagor in Alan Ford

vestnik.si, 8. 3. 2020
Aleš Cipot
Sejem starih stripov
Popularno

Soboški klub Mikk in Striparna Oblaček iz Celja sta na grajskem dvorišču pripravila sejem starih stripov za vse kupce, firbce in ponudnike ter družine z otroki.

To je bil šele prvi striparski dogodek in sejem starih stripov iz niza, ki ga bosta še organizirala Mikk in Striparna Oblaček. Poleg ponudbe starih stripov je svoje stripovske izdelke in ilustracije predstavil samouki stripar Denis Polanc (Denis Polanc Art).

sejem-starih-stripov, strip, stripi, sejem, mikk, striparna-oblaček
Aleš Cipot
Sejem starih stripov

Ob sejmu, ki je imel na ogled množice stripov iz nekdanje in sedanje države, pa tudi določene originale iz ZDA in Velike Britanije, se je izkazalo, da še vedno precej ljudi tudi v Prekmurju zbira kupuje in bere stripe, nekateri od njih pa so zares pravi kolekcionarji z več tisoč izvodi. 
A kaj bi govorili, tule so samo nekateri od junakov stripovskega sveta, ki so lahko tokrat znova šli domov s svojimi oboževalci: Zagor, Veliki Blek, Teks Viler, Alan Ford, Marti Misterija, Modesti Blejz, Komandant Mark, Kapetan Miki, Kit Teler, Džudas, Dilan Dog, Ken Parker in mnogi drugi, ob tem pa so bile v ponudbi tudi stripovske zbirke tipa Stripoteka, Politikin zabavnik, MagnusBunker in druge. 
sejem stari stripi grajsko-dvorišče MIKK