vestnik

Krof iz Pomurja tudi letos med najboljšimi

Vestnik.si, STA, 16. 2. 2023
Terme Banovci
Turistično gostinska zbornica Slovenije je tudi letos pripravila akcijo Naj krof Slovenije 2023.
Popularno

Turistično gostinska zbornica Slovenije je tudi letos pripravila akcijo Naj krof Slovenije 2023.

Zmagovalec tekmovanja v kategoriji klasičnih krofov je krof iz Doma starejših občanov Novo mesto, drugo mesto je osvojila Slaščičarna Emilija iz Idrije, tretje pa Terme Banovci.

V kategoriji inovativnih krofov so zmagovalci iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana s krofom s sivko, medom in smetano.

Izbor je letos potekal tretjič, ocenjevalno komisijo so sestavljali predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter mednarodni ocenjevalec Svetovne zveze kuharskih združenj Tomaž Vozelj, priznana slaščičarska mojstrica in predavateljica na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana Alenka Kodele ter vodja gostinstva v Gostinskem podjetju Trojane Urška Strnad. Pri ocenjevanju so upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo ter okus. Ocenili so približno 30 krofov. Kot je dejal Vozelj, se kakovost krofov iz leta v leto izboljšuje, zato je izbor najboljših krofov zahtevno delo. Kodele pa je poudarila, da so ponudniki inovativnih krofov pokazali veliko domišljije ter uporabili zelo različne nadeve in glazure.

krof pust ocenjevanje