vestnik

Mankica Kranjec z razstavo Srček za vsak dan

Vestnik, STA, 8. 12. 2020
Osebni arhiv
Umetnica je na ogled postavila 36 izbranih fotografij srčkov.
Popularno

V okviru TAM-TAMove Ulične galerije na prostem so odprli razstavo fotografij Mankice Kranjec z naslovom Srček za vsak dan. Umetnica je iz svojega arhiva 1500 fotografij za razstavo izbrala 36 fotografij predmetov srčastih oblik, ki se pojavljajo na povsem vsakdanjih mestih in v vsakdanjih oblikah.

Obsežen arhiv fotografij srčastih predmetov, vzorcev in motivov, ki jih je avtorica zbrala v zadnjih desetih letih, obsega raznolike podobe, na katere je naletela doma in po svetu. Fotografije, ki jih je ujela v objektiv svojega fotoaparata in mobilnega telefona, odražajo lepoto vsakega dne, ki jo je mogoče videti vsepovsod, so zapisali organizatorji razstave, ki je nastala v koprodukciji z Razvojnim centrom Srca Slovenije.



Fotografinjo in umetnico Mankico Kranjec (1985) zanima odkrivanje novih idej in zanimivih svetov. Prav to je združila s svojo nenehno željo po umetnosti in ustvarjanju. Vedno skuša odkriti tisto, kar je mnogim pogledom zastrto, svojim fotografskim projektom pa rada vdihuje nekaj malce drugačnega in svetovljanskega. "Nič nenavadnega torej, da tudi ta fotografska razstava s svojo prisrčnostjo očara in navdihne, hkrati pa gledalce skuša spodbuditi, da bi vsak dan poiskali tiste majhne srčne drobce lepote, ki nas obdajajo," menijo organizatorji.

srček-za-vsak-dan, mankica-kranjec
Osebni arhiv
Umetnica je na ogled postavila 36 izbranih fotografij srčkov.

Uradno odprtje razstave je prestavljeno na poznejši čas, fotografije na Vegovi ulici v Mariboru pa si bo mogoče vse do 7. januarja.

razstava mankica-kranjec srček-za-vsak-dan
Kaj zdaj berejo drugi