vestnik

Marko Jerebič: »Mogoče je majčkeno odvisno tudi od vloge«

Vida Toš, 11. 4. 2019
Srečko Centrih
Marko Jerebič s priznanjem za komedijanta 15. Festivala komedije v Pekrah.
Popularno

Ljubiteljski igralec gledališke skupine KD Ivana Kaučiča iz Ljutomera na 15. festivalu komedije v Pekrah dobil naziv komedijanta festivala za vlogo Roberta v predstavi Katastrofalna večerja.

Januarja 2018 so ljutomerski ljubiteljski gledališčniki premierno uprizorili predstavo Katastrofalna večerja, ki jo še vedno uprizarjajo, so pa po tej komediji predstavili še z novo komedijo Menjajva ženi. Marko Jerebič, ki ljubiteljsko pri omenjeni skupini igra osem let, v predstavi, ki jo je pogledala komisija in se odločila, da jih povabi na 15. Festival komedije v Pekre, pa je uprizoril Roberta.



Marko je skoraj pretirano skromen in pravi, da pri njem in pri igranju ne gre za poseben talent. Ko ga avtorica teksta opomni, da je igranje na odru talent, ki ga nimamo vsi, saj jih večina »glumi« v realnosti, na odru pa za to nimajo jajc, pa se zasmeje in prizna: »No, mogoče pa je res neke vrste talent. In jaz imam zdaj papir, da znam glumiti; na odru,« se hitro popravi: »Mogoče je pa tudi malo na vlogi … da sem namreč dobil ta naziv. Ker je bila to predstava, ki mi je bila všeč; ni mi vsaka in ene je težje, ene pa lažje igrati, a – ta mi je 'ležala' (smeh).«


Več pa v tiskani izdaji Vestnika.

KD Ivan Kaučič Ljutomer Marko Jerebič 15. Festival komedije Pekre
Kaj zdaj berejo drugi