vestnik

Podjetje Virs med 300 najboljšimi

Majda Horvat, 27. 4. 2020
Nataša Juhnov
Renato Pahor, direktor družbe Virs.
Popularno

Mednarodni ekonomski forum Perspektive lendavskemu podjetju podelil nagrado za razvoj idej, inovacij in investicij v podjetništvu

Podjetje Virs, ki se ukvarja z varilnimi in rezalnimi sistemi, je prejelo naslov ustvarjalci za stoletje za prispevek k razvoju podjetništva v srednji in jugovzhodni Evropi. To priznanje lendavsko podjetje uvršča med 300 najboljših podjetij na tem območju. Prav tako je podjetje Virs po odločitvi odbora Mednarodnega ekonomskega foruma Perspektive prejelo še najvišjo nagrado v kategoriji razvoj idej, inovacij in investicij v podjetništvu v srednji in jugovzhodni Evropi. 


»Veseli smo, da naše dobro in inovativno delo opazijo tudi zunaj mej,« je ob tem povedal direktor družbe Renato Pahor.
Prva mednarodna nagrada
K sodelovanju na tekmovanju je podjetje Virs povabil svetovni kongres podjetnikov Ustvarjalci za stoletja, pred nekaj dnevi pa ga je tudi obvestil, da je prejemnik nagrade in priznanja. »To je naša prva mednarodna nagrada. Razumemo jo kot potrditev našega dobrega in inovativnega dela v minulih letih. Kot vedno rad omenim, da je to zasluga vseh naših sodelavcev, ki se vsakodnevno trudijo in prispevajo k skupnemu razvoju in napredku podjetja. To je njihova nagrada in upam, da bo prispevala k naši večji mednarodni prepoznavnosti, saj smo vedno bolj dejavni tudi na tujih trgih,« je ob prejetju prestižnega priznanja povedal Pahor. 

lendava, virs, podjetje
arhiv podjetja
Podjetje Virs.


Nagrade podeljujejo šesto leto  
Nagrado in priznanje ustvarjalci za stoletje podeljujejo od leta 2014, postopek izbora najboljših podjetij pa je potekal od septembra lani. 136 predlagateljev je skupaj predlagalo 412 kandidatov iz devetih držav, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Italije, Norveške, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije. O nagradah je odločila 15-članska komisija, podeljujejo pa jo ob doseženem soglasju večine članov komisije.
Tokratne nagrade bodo ob prisotnosti visokih državnih predstavnikov Hrvaške, držav zmagovalcev in drugih visokih gostov podelili zadnje dni aprila v Dubrovniku. Takrat bo potekal tudi 7. regionalni vrh podjetnikov (RSP) srednje in jugovzhodne Evrope 300 najboljših.
Kmalu bodo predstavili novost 
Lendavsko podjetje pa bo kmalu predstavilo trgu novost na področju laserskega robotskega varjenja, ki so jo pred dnevi že registrirali kot blagovno znamko LaserFlex. Je plod znanja in dolgoletnih izkušenj strokovnjakov podjetja Virs, nov proizvod pa so razvili v sodelovanju z nemškim inštitutom Fraunhofer. Pahor je oktobra lani napovedal, da ga bodo dokončali sredi leta.
Podjetje Virs je lani prejelo slovensko priznanje zlata gazela za najhitreje rastoče podjetje ter v kategoriji malo podjetje regijsko nagrado pomursko podjetje leta 2018.

lendava, virs, podjetje
Nataša Juhnov
Podjetje Virs.

lendava, virs
arhiv podjetja
Podjetje Virs.

lendava virs