vestnik

Milena Pozderec: Če stvari deliš, so lahko vsi srečni

Damjana Nemeš, 15. 7. 2019
Osebni Arhiv
Nad ličenjem se je navduševala že kot otrok, danes svoje znanje in izkušnje prenaša na druge.
Popularno

Lepota jo je zanimala od malih nog, tudi zato svojo poslovno pot gradi na tem

Milena Pozderec iz Melinec, po poklicu frizerka in vizažistka, je že v zgodnji mladosti začutila, s čim se želi nekoč ukvarjati in si služiti kruh. Že v vrtcu je imela svoj kozmetični kotiček, kjer je urejala druge deklice, z leti pa je strast do tega dela le še rasla. Ko so s prijateljicami odrasle in začele hoditi po zabavah, je bila vedno njena naloga, da vse naliči. »Kmalu sem se tega naveličala in sem jim rekla, da jih bom naučila, kako se naličiti, ker mene ne bo vedno zraven,« je povedala. Kmalu je začela organizirati delavnice ličenja, kar je počela več kot enajst let, nakar se je spustila v poslovni svet lepote, ki ji je spremenil življenje.



»Ko sem končala srednjo frizersko šolo in sem začela delati, sem videla, kako slabo plačo imam, kljub temu da sem delala cele dneve. Že kot majhna deklica sem namreč imela velike sanje, kmalu pa sem ugotovila, da jih na tak način ne bom mogla uresničiti. Poslovni svet švedske kozmetike, katerega del sem, mi je spremenil življenje, vendar sem morala najprej opraviti veliko in težko šolo,« je povedala. V letu, preden se je spustila v poslovne vode, je namreč opravljala tri službe. »Prijatelj, ki se je odpravljal na neko avdicijo, me je prosil, da bi po Rakičanu namesto njega nosila časopis. Tako sem vsako jutro od štirih do sedmih raznašala časopis, potem sem šla delat v salon, kasneje pa sem frizirala še svoje stranke. Ugotovila sem, da lahko delam 24 ur na dan, pa vseeno ne bom imela zadosti denarja. Nisem si namreč upala imeti niti otrok, ker bi izgubila stranke, ostala bi tudi brez denarja,« je svoje izkušnje opisala sogovornica.

2b920467984d7271bebd4017a7f15235
Osebni Arhiv
Milena v Stockholmu, med prejemanjem nagrade za osvojeno prvo mesto za uspešno delo v Sloveniji.


Poslovno priložnost, s pomočjo katere ji je uspelo priti do najvidnejšega položaja v Sloveniji v švedski liniji naravne kozmetike, ji je pred vrsto leti predstavil njen učitelj matematike. Sicer je njihove izdelke uporabljala že od začetka, predvsem po zaslugi sosede, vendar jih do takrat ni dojemala kot priložnost za karierni uspeh. Kmalu je izdelke predstavila tudi dekletom, ki jih je ličila, in tako je svoj karierni cilj našla v tem, da drugim pomaga do lepšega videza. »Z veseljem to počnem. Ko lahko pomagam tudi drugim, mi da to dodaten zagon,« je še povedala Pozderčeva, ki so se ji po tem uresničile tudi življenjske sanje, saj je postala mama dveh otrok. Še prej je postala neodvisna direktorica, ki s svojo ekipo dosega odlične rezultate na področju lepote in kozmetike. Pred nekaj dnevi se je vrnila iz Stockholma, kjer je prevzela prvo nagrado za dosežke na mednarodnem tekmovanju v ličenju in modnem oblikovanju. »Naš poslovni svet z vsakim izobraževanjem, seminarji, tekmovanjem prinaša določene točke, ki vodijo do določenih statusov, kar na koncu da skupno oceno. Tako sem zasedla prvo mesto, za nagrado pa sem odpotovala na Švedsko, kjer sem se skupaj z drugimi udeležila dodatnih izobraževanj,« je še pojasnila in dodala, da so za ta uspeh zaslužni vsi člani njene ekipe, kar jo navdaja s ponosom.

c1f2e9fb99eedc73b792b811047db4d2
Osebni Arhiv
Za svoje delo je prejela številne nagrade, tudi denarne, ki pa jih z veseljem daruje pomoči potrebnim.


Za svoje dosežke je Milena že v preteklosti prejela tudi denarne nagrade, ki jih z veseljem podari pomoči potrebnim. »Denar je pomemben, vendar spet ne toliko. Bolj mi je pomembno to, da lahko pomagam drugim, že od malih nog sem rada pomagala tako ali drugače. Če stvari deliš, so lahko vsi srečni,« pove Pozderčeva, ki svojo strast do ličenja prenaša tudi na mlajše rodove. »Pomembno je, da ljudje čim več delajo in vadijo, samo to prinaša rezultate, žal pa je pri nas še vedno premalo prakse. Če se bo to spremenilo, bodo vidni tudi dobri rezultati, tako na našem področju kot na katerem koli drugem,« je sklenila.

Osebni Arhiv
Nagrada za uspešno delo je bilo potovanje v Stockholm, kjer so opravili dodatne seminarje za nadaljnje delo. 
milena pozderec frizerka kozmetika
Kaj zdaj berejo drugi