vestnik

(VIDEO) Tako so se znani Slovenci znašli pri petju prekmurske pesmi

D. N., 13. 5. 2020
Pop TV
Mišo Kontrec
Popularno

Prekmurski glasbenik Mišo Kontrec je ustvaril novo pesem v prekmurščini, ki nosi naslov Tij samo guči.

Tokrat je k sodelovanju povabil dvaindvajset slovenskih osebnosti, poleg glasbenikov tudi igralce in druge znane obraze. Ti so z "gučanjem" pomagali soustvariti glasbenikovo novo pesem Tij samo guči. V pesmi, za katero je tokrat glasbo, besedilo in aranžma glasbenik napisal sam, je ponovno nastopil tudi njegov najstarejši sin Dominik.

Mišo Kontrec
Osebni arhiv
Mišo Kontrec
Kot je glasbenik povedal, je tudi tokrat želel ustvariti nekaj veselega, živahnega in pozitivnega, saj ljudje to v trenutnih razmerah potrebujejo. Prav tako ima kot ponosen Prekmurec rad prekmurščino. "Na žalost gre vedno več narečnih besed v pozabo, zato želim prispevati vsaj kanček k ohranitvi naše kulture dediščine," je pojasnil Kontrec in dodal, da je prekmurščina sicer simpatična tudi njegovim številnim prijateljem, ki prihajajo iz različnih delov Slovenije. "Pravijo, da je prekmurščina spevna, prav tako naši pogovori med nastopi velikokrat nanesejo nanjo. V družbi prijateljev se sicer trudim govoriti knjižno slovenščino, vendar me velikokrat zanese. Ob takšnih situacijah mi prijatelji velikokrat pravijo 'tij samo guči'. Ravno ta stavek me je spodbudil k temu, da bi z znanimi slovenskimi obrazi malo gučali in tako razbili monotonost karantene, v katerimi smo se nepričakovano znašli," je še pojasnil glasbenik. 

Novi pesmi lahko prisluhnete v priloženem videu. 

V pesmi nastopajo Karim Merdjadi, Rebeka Dremelj, Gojmir Lešnjak Gojc, Miki Vlahovič, Tilen Lotrič, Saša Lendero, Rok Lunaček, Dare Kaurič, Dejan Krajnc, Martin Juhart, Alfi Nipič, Blaž Gec, Maja Oderlap, Marjan Novina, Tomaž Mihelič, Klemen Bunderla, Tanja Ribič, Rusmir Bošnjak, Denis Porčič - Chorchyp, Nenad Tokalić - Nešo in Iztok Gartner. 

mišo-kontrec dominik-kontrec tij-samo-guči