vestnik

(VIDEO) Mladi glasbenik prvo priredbo posvetil pokojni babici

I.B., 16. 4. 2020
Osebni arhiv
Tim Kuzma je 16-letni glasbenik s Tišine.
Popularno

Tim Kuzma je mlad glasbenik s Tišine, ki je v teh dneh začel stopati po samostojni glasbeni poti.

»Glasbo sem imel rad že od otroštva in po besedah mame sem zaspal le ob glasbi. Očitno mi je bila strast do nje položena v zibelko,« pove v uvodu. Svoj talent je nato pilil v otroškem pevskem zboru, v glasbeni šoli pa se je učil igranja pozavne. To je sčasoma opustil, ker se je želel posvetiti petju. »Nekje v 9. razredu sem začel obiskovati pouk solopetja, da bi se naučil bolje uporabljati svoj glas,« nadaljuje in doda, da se je po dveh letih pouka odločil postati samouk. 

Pred dobrim tednom je 16-letnik javnosti predstavil svojo prvo priredbo. Izbral je skladbo Kad mi dođeš ti, ki jo je v izvirniku prepeval legendarni, že preminuli Oliver Dragojević. »Priredbo sem posvetil pokojni prababici, ki sem jo sicer klical babica, izbral pa sem jo iz več razlogov. Prvi je ta, da je babica rada poslušala to pesem, veliko pa pomeni tudi meni, saj sem oboževalec Oliverja Dragojevića. Pa tudi zaradi tega, ker pesem govori o izgubi osebe in o tem, kako močno si jo želiš spet videti,« pojasni izbor skladbe. Priredba je bila prvič predvajana ob babičinem zadnjem slovesu. Ker je pesem posvečena njemu dragi osebi, jo je bilo čustveno zelo naporno odpeti, pa tudi poslušati. »Spomnim se, da so mi solze kar lile po licu,« čustveno oriše. 


Želi se predstaviti Sloveniji
Kuzma je za priredbo posnel tudi videospot v domačem kraju. »Videospot smo snemali v parku, kamor je v mladostniških letih rada zahajala babica. Zadnji kadri videospota pa so posneti pri babičinem grobu na tišinskem pokopališču,« opiše mladi glasbenik. Pri nastajanju priredbe je sodeloval z violinistko Ano Rajh. Pravi, da to nikakor ni bilo njuno zadnje skupno glasbeno ustvarjanje. Mladenič svoj prosti čas posveča tudi učenju igranja na kitaro, v prihodnjih letih pa želi poprijeti še za klavirske tipke. Pove nam, da je prejel presenetljivo dobre odzive na svojo glasbeno stvaritev. »Na dan objave so me ljudje kar zasuli z lepimi besedami. Seveda se najde tudi kakšna grda kritika, vendar si jih ne jemljem preveč k srcu.« 

Tim Kuzma, glasbenik
Osebni arhiv
Tim Kuzma, glasbenik

Kuzma si ne zna predstavljati življenja brez glasbe, zato je pri svojem ustvarjanju tako strasten in željan uspeha. Nadvse si želi, da bi se v prihodnosti lahko ukvarjal s to dejavnostjo. »Želim se predstaviti Sloveniji in želim si, da me opazi kak glasbeni menedžer, s katerim bi pisal svojo zgodbo.« Trenutno nastaja tudi njegova prva avtorska skladba, za katero upa, da jo bo lahko kolikor toliko hitro predstavil poslušalcem. Najbolj je zavezan pop glasbi, rad pa ima tudi bolj rokerske ritme, predvsem pa si želi, da bi glasba na splošno postala bolj cenjena. »Ljudje si namreč ne predstavljajo, koliko dela je potrebnega, da ustvarimo glasbo,« doda ob koncu.

tim-kuzma glasbenik priredba glasbena-pot