vestnik

Mladi iz petih držav na mladinski izmenjavi v Markovcih

Sara Hašaj, 22. 8. 2019
Sara Hašaj
Mladinska izmenjava v Markovcih.
Popularno

Walk Your Talk je bila mladinska izmenjava v okviru Erasmus+, ki je potekala od 4. do 14. julija v Markovcih na Goričkem.

V teh 10 dneh je 40 mladih iz Slovenije, Litve, Bolgarije, Romunije in Portugalske skupaj živelo in se učilo drug od drugega. Delavnice so bile zasnovane tako, da so udeleženci razmišljali o tem, kaj pomeni biti vodja, kakšne so lastnosti dobrega vodje – ali so te lastnosti nekaj, s čimer se rodi posameznik, ali pa lahko vsak stremi k izboljšanju svojih vodstvenih sposobnosti? Udeleženci so raziskali to možnost z aktivnim sodelovanjem na delavnicah, ki so izboljšale njihove komunikacijske veščine, kreativno reševanje problemov in reševanje konfliktov.

markovci, mladinska-izmenjava, erasmus+
Sara Hašaj
Mladinska izmenjava v Markovcih.

En dan so preživeli tudi v Murski Soboti, kjer so sodelovali pri zelo zanimivi podjetniški nalogi, v kateri so se morali znajti po mestu, se pogovarjati z domačini in z njimi izmenjati predmete. Na koncu so udeleženci vsa svoja nova znanja preizkusili v simulaciji predsedniške kampanje, kjer so se izkazali v svojem javnem nastopanju, zagovarjanju svojih argumentov in seveda v kreativnih načinih oblikovanja svoje kampanje. Poleg izobraževalne perspektive je bil v tej mladinski izmenjavi tudi kulturni element. Udeleženci so lahko pokušali tujo hrano in pijačo, predstavili svoje države na nacionalnih večerih in se naučili tudi nekaterih tradicionalnih plesov. 

markovci, mladinska-izmenjava, erasmus+
Sara Hašaj
Mladinska izmenjava v Markovcih.

mladinska-izmenjava markovci erasmus+
Kaj zdaj berejo drugi