vestnik

Mladi pianist iz Črenšovec dobitnik finančnih sredstev iz razpisa Mladi upi 2020

D. N., 13. 1. 2021
Osebni arhiv
Marko Matajič
Popularno

Osemnajstletni Marko Matajič se z igranjem klavirja ukvarja že od šestega leta. Takrat je začel obiskovati tudi Glasbeno šolo Lendava, letos pa je že dijak zaključnega letnika Glasbene šole v Varaždinu.

Navdušenost nad klavirjem je pri Matajiču rasla iz leta v leto, dodatna motivacija za vsakodnevne večurne vaje in napredovanje pa so bile tudi številne nagrade in priznanja, ki jih je že osvojil na mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini.

Želja mladega glasbenika je tudi v prihodnje trdo delati in uživati v glasbi, hkrati pa postati eden najboljših pianistov na svetu. Tudi zato želi šolanje nadaljevati v tujini.

marko-matajič, pianist, klavir
Osebni arhiv
Marko Matajič

Da bi svoje cilje in želje lažje dosegel, se je prijavil na razpis Mladi upi 2020 in se uvrstil v ožji krog finalistov, do nedelje pa je potekalo glasovanje za mlade upe s področja športa, para športa in umetnosti. Danes so bili objavljeni tudi končni rezultati, med trinajstimi prejemniki finančnih sredstev iz razpisa pa je tudi Marko Matajič. Kot je povedal, bo denar porabil za izobraževanje in nakup novega klavirja. 

Dobrodelni projekt Mladi upi poteka od leta 2013, v njem pa mladim talentom s področja športa, umetnosti, znanosti in mladim parašportnikom razdelijo finančna sredstva za razvoj znanja in talenta.

Osebni arhiv
Marko Matajič
marko-matajič pianist mladi-upi-2020