vestnik

Nastopila bo domača superskupina Jinho Jinza

T. K., 24. 11. 2018
Tomo Köleš
Jinho Jinza.
Popularno

Trio prekaljenih glasbenikov bo predstavil skladbe s svojega prvenca in še nekaj drugih – Pred njim pa LokusPokus

Nocoj bo v soboškem klubu Mikk spet koncertno druženje z domačo glasbeno skupino, ki ima kar precej ponuditi. Pred njo pa bo nastopil še glasbeni gost, ki ga v teh krajih še nismo videli in slišali.


Glavna zvezda bo seveda zasedba Jinho Jinza iz Murske Sobote. Gre za trio prekaljenih glasbenikov, ki imajo za sabo spoštovanja vredne glasbene projekte in glede na prvi zvočni izdelek Jinho Jinze tudi pred sabo. Jinho Jinza so Samo Ismajlović, ki je igral kitaro pri eksperimentalnem bendu Automassage (in še nekaj drugih), Janis Salnajs, ki je bil basist in pevec pri soboški noise rock skupini Manul, in zadnji pridruženi član Matej Šavel, ki je bobnal pri kultni prekmurski zasedbi Psycho-Path.


O glasbeni zapuščini članov nima smisla razpredati, ker vsaj dvajset let delovanja vsakega od njih daje dovolj materiala za intenzivno poslušanje in uživanje v glasbenih dosežkih.
V začetku leta 2018 je pri domači založbi God Bless This Mess izšel težko pričakovani prvenec te soboške superskupine z naslovom TODAY - 'cause the devil told me so. Kljub spoštovani vlogi na alternativni glasbeni sceni in obilici koncertnih nastopov je Jinho Jinza za člane benda nov začetek, ki povezuje polpreteklo zgodovino glasbenega udejstvovanja in prinaša zrelost na eni ter mladostniško razigranost na drugi strani.
Za ogrevanje koncertnega ozračja v Mikku bo še prej poskrbel nevsakdanji »one man band« iz Šmarja pri Jelšah, ki sliši na ime LokusPokus (čeprav je njegovo pravo ime Boštjan Imenšek). LokusPokus združuje blues, rock in noise. Je eksperimentalno-ambientalni enojec brez krmarja, ki pluje po ritmu enega in istega z dinamiko vala in hrupa, pri čemer je njegova ena in edina pomoč kitara in - telefonski krik.
Vstopnice po pet evrov so že v prodaji v Mikkovi kavarni, koncert izvajalcev Jinho Jinza in LokusPokus pa spada v okvir projekta Alternativna godba, ki ga sofinancira ministrstvo za kulturo. Mikk s tem samo nadaljuje niz koncertnih aktivnosti zadnjih tednov in mesecev. Pred kratkim so tu nastopile skupine Haiku Garden iz Ljubljane, Bring On The Vanguards iz Nove Gorice in Cradle Trio iz Avstrije (v okviru mednarodnega glasbenega festivala Jazzliebe/ljubezen 2018), nedavno pa se je v klubu ustavila tudi karavana letošnjega klubskega maratona Radia Študent, s katero sta se v Prekmurje pripeljala benda Baltazar iz Polja ob Sotli in Apory Museum iz Ljubljane. V Mikku pa so že razkrili, kdo bo letošnji glasbeni gost njihovega tradicionalnega božičnega koncerta. To bo znana slovenska zasedba Hamo & Tribute 2 Love.

Tomo Köleš
Jinho Jinza, Janis Salnajs, Matej Šavel, Samo Ismajlović.
Jinho Jinza