vestnik

Nina Bohnec med petimi nominiranci za nagrado mala Veronika

Vestnik, 16. 4. 2021
Damjana Nemeš
Nina Bohnec je med petimi nominiranci za nagrado mala Veronika.
Popularno

Dijakinja Gimnazije Murska Sobota se je s pesmijo Med najinimi dotiki uvrstila med pet nominirancev literarnega natečaja mala Veronika, ki nagrajuje najboljšo pesem dijaka ali dijakinje slovenskih srednjih šol.

Nina Bohnec se je z vstopom v srednjo šolo začela intenzivneje posvečati poeziji, pri pisanju pa jo podpirata in spodbujata profesorica Boža Ivanuša Trajbarič in Denis Škofič, ki ji na pomoč priskoči tudi kot mentor. Kot pravi, piše zato, ker ji poezija v njenem procesu odraščanja omogoča boljše razumevanje sveta in umeščanja vanj, hkrati pa ji dopušča svobodo, da svet, kot ga vidi in dojema, preoblikuje in predstavi po svojih pravilih. 

Na natečaj mala Veronika se je letos prijavila že drugič, kot pravi, pa je vsaka povratna informacija na tovrstnih natečajih dobrodošla. Na letošnji natečaj je sicer prispelo 29 pesmi, strokovna komisija v sestavi Zoran Pevec, Tonja Jelen in Aleš Jelenko pa je pripravila izbor petih nominiranih pesmi. Nagrado mala Veronika bodo podelili tisti pesmi, ki bo zbrala največ glasov bralcev. 

Za Ninino pesem lahko do 20. aprila glasujete tu, več o njej in njenem ustvarjanju pa v prihodnji številki Vestnika. 

nina-bohnec mala-veronika