vestnik

Noemi in Tessa o Vestniku

Vestnik, 4. 2. 2019
Nataša Juhnov
Popularno

Osmošolki Dvojezične osnovne šole Dobrovnik sta na Vestnikov natečaj poslali spis in pesmico. 

Noemi Magyar (8. razred): V pričakovanju
Končno četrtek. Vsa nestrpna sem čakala, da pride poštar. Le kje hodi tako dolgo? Pa ravno danes zamuja. Ponavadi pride zgodaj in me prebudi, danes pa kot da noče priti ... Še malo, pa si bom spet začela gristi nohte. Aha, zdaj pa bo! Slišim brnjenje njegovega mopeda. Joj, še malo, pa bom vedela.
Ko je končno prispel poštar, se mi je zdelo, kot da se vse odvija tako počasi, grozno počasi. Najraje bi mu Vestnik, ki ga je držal v roki, izpulila in odhitela v svojo sobo. A morala sem počakati še na vljudnostne besede med babico in poštarjem, ki jim ni hotelo biti konca. Končno! Nestrpno sem listala po časopisu in iskala, ali je notri ... ja, yes! Moj spis! Ponos in veselje sta kar puhtela okrog mene in ožarjala okolico. Tudi dedek in babica sta bila ponosna name. Babica se je šla takoj pohvalit k sosedi.
Vse skupaj pa se je začelo pred kakšnim mesecem dni. Ker nisem imela nobenega dela, sem se lotila branja Vestnika, ki ga imata dedek in babica naročena že celo večnost. V njem sem našla zanimiv natečaj, na katerega sem poslala svoj spis. Na svoj e-poštni naslov sem dobila obvestilo novinarja, ki ga je moj spis zelo presenetil in mu je bil všeč. Zelo sem bila vesela, saj še nikoli nisem dobila takega priznanja. Rekel mi je, da bo spis naslednji teden objavljen v Vestniku.
Pravo presenečenje pa je sledilo čez teden dni, ko je poštar z Vestnikom prinesel tudi pismo. Naš, sicer miroljuben pes, je poštarja nalajal in celo napadel, da mu je zadnji trenutek ušel še s celo torbo in hlačami.
V pismu je pisalo,da sem si z zmago na tem natečaju priborila počitnice za celo družino v hotelu, ki smo se ga vse razveselili. Izjema je bil naš pes, ki je vedel, da bo ostal sam doma.

Tessa Timar (8. razred): VESTNIK
Vestnik je lokalni časopis,
ki Prekmurce razveseljuje.
Vanj lahko pošlješ svoj spis
in te nagrajuje.

Očka rojstni dan praznuje
in vzame v roke časopis,
kjer ga naša čestitka razveseli,
da mu obraz zažari.

Mama rada kuha,
zato receptov se veseli
in z dobrimi pecivi
družino razveseli.

Babica in dedek
že dolgo ga prebirata
in z Vestnikovim vlakom
veselo potujeta.

Za 70-letnico obstoja
čestitamo vam vsi.
Bodite še naprej tako dobri,
saj nam razveseljujete dni.
izdelki otrok 70 let Vestnika doš dobrovnik
Kaj zdaj berejo drugi