vestnik

OPZ Grlice uspešen na mednarodnem tekmovanju

Vestnik, 11. 4. 2019
Arhiv šole
OPZ Grlice OŠ Fokovci nastopile na mednarodnem tekmovanju.
Popularno

Otroški pevski zbor Grlice Osnovne šole Fokovci se je v Požegi na Hrvaškem udeležil mednarodnega tekmovanja pevskih zborov Vallis aurea cantat. 

Grlice so nastopile v kategoriji Ljudska glasba. Pod zborovodkinjo MojcoGyörek in ob spremljavi Petra Koše na violini, Luke Vereša na klarinetu, Janeza Čizmazije na kontrabasu in LadislavaGyöreka na harmonikiso zapele prekmurske ljudske pesmi Zdaj smo poželi, venček fašenskih pesmi in venček Kovači. Fokovski šolski zbor je bil ocenjen z drugim najvišjim številom točk, prejel zlato priznanje ter se uvrstil v grand prix tekmovanja. Tam so najboljši zbori iz vsake kategorije sodelovali v medsebojnem tekmovanju z izvedbo ene pesmi za veliki pokal tekmovanja. Zmagovalca na tej stopnji je izbrala žirija s tajnim glasovanjem. Sicer pa je strokovna žirija ocenjevala interpretacijo pesmi, umetnost petja, težavnost programa in splošni umetniški vtis.



Na tekmovanju je zborovodkinja prejela tudi posebno priznanje za umetniški vtis, Grlice pa zdaj že delajo načrte za nadaljevanje glasbenega ustvarjanja.

Arhiv šole
OPZ Grlice OŠ Fokovci nastopile na mednarodnem tekmovanju. 
opz grlice oš fokovci mednarodno tekmovanje