vestnik

Petroleum Beat: Glavna zvezda bo newyorška zasedba Pro-Pain

Tomo Köleš, 31. 5. 2019
Arhiv zasedbe
Skupina Pro-Pain s svojimi oboževalci.
Popularno

Pri Expanu se bo v dveh dneh predstavilo sedemnajst izvajalcev iz ZDA, Madžarske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije

Ljubiteljem trših in hitrejših zvokov se ta konec tedna obeta prava poslastica z obilico glasbenih izvajalcev. Konec maja in začetek junija je v Pomurju namreč čas za festival Petroleum Beat, ki bo tokrat že tretjič po vrsti, le da zdaj na novem prizorišču. Potem ko sta bila prva dva na spidvejskem stadionu v Petišovcih pri Lendavi, bo sedaj festival potekal na prostem pri Expanu v Murski Soboti.


V dveh dneh bo nastopilo sedemnajst izvajalcev. Danes se bodo tako predstavili: Pro-Pain (newyorški hardcore, ZDA), Cold Snap (groove metal, Hrvaška), Odpisani (hardcore punk, Pomurje), ki so praktično organizatorji vsakoletnega festivala Petroleum Beat, nato pa še HCHC (hardcore, Madžarska), True Reason (hardcore, Slovaška), Senf (crossover hardcore, Varaždin, Hrvaška), Brez vprašanj (punk, Maribor) in Anprofešnl (metal, Radenci).
V soboto bodo oder pri Expanu zavzeli: Kreshesh Nepitash (hardcore punk, Trbovlje), Pigs Parlament (ska punk hardcore, Goriška brda), BKD (oi punk, Varaždin, Hrvaška), Dark Sphere (metal, Murska Sobota), Unforeseen (progresivni metal, Madžarska), The Insurgent (punk rock, Gornja Radgona), Smrt (spiritualni death metal, Turnišče) in Pretty Serious (punk rock, Maribor).


Nastop na festivalu je morala odpovedati madžarska metal skupina Ektomorf, saj je trenutno na turneji po Japonski in ne more pravočasno priti na drug konec sveta. A organizatorji namesto nje obljubljajo dostojno zamenjavo.
Oba dneva se bodo koncerti začeli okrog 18. ure, končali pa ponoči približno ob pol dveh. Glavna zvezda festivala bo prav gotovo legendarna zasedba Pro-Pain iz New Yorka. Agresija, natančnost, strast in poštenost – to so prepoznavne lastnosti in temelji teh metal/hardcore pionirjev. Vsak njihov album je sinonim za intenzivnost, navdih, iskrenost in nepripravljenost za kompromise. Njihov najnovejši, petnajsti izdelek z naslovom Voice Of Rebellion, ki ga bodo predstavili na festivalu, izpričuje vse navedene odlike. Bend Pro-Pain obstaja že od leta 1992, aktualni člani pa so Gary Meskil (bas, vokal), Matt Sheridan (ritem kitara), Adam Phillips (solo kitara) in Jonas Sanders (bobni).
Dnevna vstopnica za festival stane 14 evrov v predprodaji in 16 evrov na dan koncerta, festivalska vstopnica pa 24 evrov v predprodaji in 28 evrov s prvim dnevom festivala.

Tomo Köleš
Nastopil bo tudi bend Odpisani. 
Petroleum beat expano koncert