vestnik

Plesni spektakel Step Afrika v Lendavi

Jože Gabor, 8. 7. 2022
Jože Gabor
Nastop Step Afrike v Lendavi.
Popularno

V lendavski gledališki in koncertni dvorani je nastopila plesna skupina Step Afrika iz Združenih držav Amerike, ki povezuje tradicijo stepa z afriško tradicionalno glasbo in plesi.

Nastop je bil predviden za letni oder, a so ga zaradi slabega vremena morali preseliti v dvorano. Organizator je bila Ljudska univerza Lendava v sodelovanju z Veleposlaništvom Združenih držav Amerike. V nastop pred polno dvorano so vključili tudi otroke, ki sodelujejo na poletnem otroškem taboru, ki ga organizira Ljudska univerza Lendava. Plesne korake so jim pokazali in jih plese naučili že pred nastopom v dvorani.

step-afrika, lendava, nastop
Jože Gabor
Nastop Step Afrike v Lendavi.

step-afrika, lendava, nastop
Jože Gabor
Nastop Step Afrike v Lendavi.

Plesni ansambel Step Afrika se je pred tem predstavil že na mariborskem Festivalu Lent, kjer so prav tako kot v Lendavi za svoj nastop poželi veliko aplavza, tako med nastopom, kakor tudi na koncu plesne predstave. Skupino so ustanovili leta 1994 in se je kmalu zavihtela med prvih deset afriško-ameriških plesnih ansamblov v Združenih državah Amerike. Člani skupine živijo za ples, kar se opazi tudi med njihovimi predstavami na odrih. Ves čas komunicirajo s publiko in jih na humoren način vabijo, da z njimi sodelujejo. Povsod ustvarijo eksplozijo energije. Za njimi so že mnogi nastopi v različnih državah po svetu, kjer organizirajo tudi izobraževalne programe plesa za mladostnike. Nastopili so tudi v Beli hiši za predsednika Baracka Obamo in prvo damo Michelle ob praznovanju meseca zgodovine temnopoltih Black History Month.

step-afrika, lendava, nastop
Jože Gabor
Nastop Step Afrike v Lendavi.

step-afrika lendava nastop