vestnik

Počitnice so tu. Katere aktivnosti lahko obiščejo otroci?

Vestnik, 25. 6. 2021
Foto:nataša Juhnov
Igrivi park se pričenja v ponedeljek.
Popularno

Šolskega leta je konec, prostega časa pa se veselijo predvsem otroci. Starši morajo zanje v tem času urediti varstvo, v Pomurju pa se bo v prihodnjima dvema mesecema zvrstilo precej aktivnosti. Preverili smo, kaj vse se bo dogajalo.

Od ponedeljka do 28. avgusta bodo v soboškem mestnem parku v sklopu festivala Soboški dnevi potekale brezplačne ustvarjalne delavnice Igrivi park. Organizatorji obljubljajo, da bodo mladostniki, njihovi starši in naključni mimoidoči razgibano in ustvarjalno preživeli prosti čas. 

Letos prvič v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Murska Sobota pripravljajo aktivne počitnice za otroke med 9. in 13. letom starosti. Nekateri termini so že zasedeni, na voljo pa sta še dva v mesecu avgustu. Otroci bodo z učitelji po besedah vodje CŠOD Murska Sobota Petra Vervege izvajali različne delavnice, raziskovali gozd, mesto, urili se bodo v orientaciji, se preizkusili v lokostrelstvu, igrah z žogo in v ročnih spretnostih. Vervega še doda, da bodo organizirani zajtrk, malica in kosilo, na pomoč pa želijo predvsem priskočiti staršem, da ne bodo v stiski, ko bodo iskali varstvo za otroke. 

cšod, cšod-murska-sobota, peter-vervega, nekdanji-dijaški-dom
Vida Toš
Letos prvič v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Murska Sobota pripravljajo aktivne počitnice za otroke med 9. in 13. letom starosti.

V Dvorcu RIS Rakičan tudi letos pripravljajo različne počitniške aktivnosti, in sicer vesele angleške počitnice, vesele kreativne počitnice in vesele počitnice s konji. Na voljo je več terminov, angleške in kreativne počitnice so namenjene otrokom med 5. in 14. letom starosti, počitnice s konji pa otrokom med 6. in 14. letom. Organizatorji pravijo, da bo program poučen, zanimiv in raznolik, obogaten bo z zabavo in medsebojnim druženjem. 

Od torka do 2. julija ter med 24. in 27. avgustom štiridnevno počitniško delavnico pripravlja tudi Pomurski muzej Murska Sobota. Namenjen je osnovnošolcem, tematika delavnice pa se bo navezovalo na občasno razstavo umetniških fotografij Jožeta Kološe. Izdelali bodo kalejdoskop, fotografski album, pekli makove pogače...

V ponedeljek Hiša sadeži družbe Murska Sobota pričenja z izvedbo zabavno-ustvarjalnega tabora za otroke. 

Od ponedeljka naprej bo na Osnovni šoli I v Murski Soboti potekal še enotedenski Vestnikov odbojkarski tabor Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad za osnovnošolske dečke. 

murska-sobota, odbojkarski-tabor-2020, z-gibanjem-v-počitnice
Jure Zauneker
Vestnikov odbojkarski tabor.

šolske-počitnice aktivnosti pomurje
Kaj zdaj berejo drugi