vestnik

Policistka v prosenjakovskem vrtcu otroke učila o prometni varnosti

Vestnik, 14. 2. 2020
Osebni arhiv
Policistka Vesna je obiskala vrtčevske otroke.
Popularno

Otroke v Dvojezičnem vrtcu Prosenjakovci je z obiskom razveselila policistka Vesna, ki je malčkom povedala več o udeležencih v prometu.

Kot je povedala vzgojiteljica Bernarda Koroša Pantović je policistka otrokom predstavila svoj poklic in jim razložila, na kaj vse morajo biti pozorni, ko so na cesti. Tudi oni namreč v prometu sodelujejo kot pešci ali potniki v vozilu. 

"Razložila je, da morajo v osebnem avtomobilu vedno sedeti v zato namenjenem sedežu in biti pripeti, kot skupina moramo hoditi vedno po desni strani cestišča, kot posameznik pa na levi, da moramo ponoči vedno nositi odsevne brezrokavnike, kresničke, odsevne trakove, ter da se na cesti nikoli ne smemo igrati. Policistka nas je opozorila tudi na to, da med vožnjo nikoli ne smemo telefonirati," je opisala vzgojiteljica. 

Otroci so se najbolj razveselili ogleda policijskega avtomobila, slišali so sirene in videli rotacijske luči. Otroci so se policistki na koncu zahvalili za obisk in ji obljubili, da se bodo držali nasvetov ter skrbeli za varnost sebe in drugih udeležencev v prometu. "Starši in ostali odrasli pa nikoli ne smemo pozabiti, da smo njihov prvi in največji zgled," še pravi vzgojiteljica. 

dvojezični-vrtec-prosenjakovci obisk-policistke