vestnik

Pomurka Saša bo nastopila na Emi 2020

Vestnik, 18. 1. 2020
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.
Popularno

EMA 2020 se je tokrat prvič začela s spletnim predtekmovanjem EMA Freš, s katerim so mladi in še neuveljavljeni glasbeniki dobili priložnost za morebiten nastop na Evroviziji.

Dva izmed finalistov sta si tako prislužila vstopnici za nastop na finalnem izboru Eme, ki bo potekala 22. februarja 2020. Enega zmagovalca so izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega je z glasovanjem določila tričlanska strokovna komisija.
Finale predizbora sta povezovala Bojan Cvjetićanin in Maja Pinterič, obogatili pa so ga glasbeni gostje Raiven, Lumberjack in Fed Horses. Med finalisti je bila tudi Saška - Saša Matajič iz Črenšovec, ki je prepričala s svojim nastopom in se uvrstila na Emo, drugo vstopnico za nastop na Emi pa si je prislužila skupina Parvani Violet. 

saša-matajič, ema-2020, izbor
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.

Predizbor Ema Freš je novost projekta Ema – Pesem Evrovizije, s katerim RTV Slovenija skuša pritegniti pozornost mlajših izvajalcev, ki glasbo poslušajo in delijo predvsem na različnih družbenih omrežjih.
Znan je tudi že izbor desetih uveljavljenih tekmovalcev, ki se jim bosta pridružila zmagovalca predtekmovanja: Ana Soklič, Božidar Wolfand - Wolf, Gaja Prestor, Imset, Inmate, Klara Jazbec, Lina Kuduzović, Manca Berlec, Simon Vadnjal in Tinkara Kovač.
saša-matajič ema-freš
Kaj zdaj berejo drugi