vestnik

Pomurski ansambel Opoj zmagovalec festivala Vurberk 

Vestnik.si, 23. 6. 2019
Marko Novak
Pomurski ansambel opoj sestavljajo štirje člani.
Popularno

Turistično društvo Vurberk je v sodelovanju z Občino Duplek, glasbeno agencijo Geržina Videoton, televizijo in radiem Veseljak, revijo Muzika ter portalom narodnjak.si pripravilo že 28. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonočno harmoniko ter dvo in večglasnim petjem. Na festivalu so tudi tokrat nastopali pomurski ansambli, ki so dosegli odlične rezultate. 

Festival narodno-zabavne glasbe Slovenije, na katerem se je predstavilo 14 ansamblov, ki so se na predizboru v Podnanosu uvrstili v sklepni del, je privabil številne obiskovalce iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške in celo Kanade, ki so spremljali svoje favorite ter spoznali nekaj novih, mladih in še neznanih ansamblov.


3c701c69e1290ff6b307c15ef33454d4
Marko Novak
Festival Vurberk je bil tudi letos dobro obiskan.


Vsi ansambli so se na festivalu morali predstaviti z eno novo skladbo ter z eno skladbo iz zakladnice Lojzeta Slaka. Med ansambloma iz Pomurja, ki sta na vurberškem festivalu nastopila, sta bila tudi Ansambel Opoj iz okolice Gornje Radgone ter Ansambel Mladi Pomurci, katerih člani prihajajo iz Melinec, Ljutomera, Dobrine pri Žetalah in Pobrežja. Vse nastopajoče je ocenjevala strokovna komisija, in sicer so glasbeni del ocenjevali Tomaž Tozon, Konrad Toplak, Tomaž Guček in Simon Golobič, besedila pa so ocenjevali Franci Smrekar, Asja Matjaž in Milena Toplak.


5bc54cb76e53e30ef385e7bd0fec1fb3
Marko Novak
Ansambel Mladi Pomurci.


Tretjo nagrado za besedilo Mamin rožmarin avtorice Vere Kumprej je izvedel ansambel Mladi Pomurci, nagrado za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije pa je prejela skladba Kmečki fant muzikant ansambla Opoj.

b9f77e1d7f4db5dd49d7c0af2d522c80
Marko Novak
Zmagovalci festivala skupaj z drugouvrščenim ansamblom Tik Tak.

Glavno nagrado festivala, to je vurberški zmaj, so prav tako prejeli člani ansambla Opoj. Po seštevku ocen strokovne komisije, komisije radijskih postaj in glasovanja občinstva so namreč osvojili prvo mesto in prejeli Zlatega Zmaja.

71ae12d8b041a32f4d93bbd68d9b88c5
Marko Novak
Člani ansambla Opoj so prejeli zlatega zmaja.

Marko Novak
Člani ansambla Opoj so postali zmagovalci festivala. 
vurberk festival narodnozabavne glasbe ansambel Opoj ansambel Mladi Pomurci