vestnik

Pomurski harmonikarji uspešni na mednarodnem tekmovanju v Begunjah

Vestnik.si, 25. 1. 2022
Glasbena šola Gornja Radgona
Ana Kranjc je osvojila srebrno priznanje v disciplini diatonična harmonika.
Popularno

Begunje na Gorenjskem so bile minuli vikend prizorišče 15. mednarodnega tekmovanja harmonikarjev za nagrado Avsenik. V gostilni Avsenik so uspešno nastopili tudi mladi harmonikarji iz pomurskih osnovnih šol.

Lukas Gumilar, ki obiskuje Glasbeno šolo Beltinci, je v disciplini diatonična harmonika osvojil zlato priznanje, dosegel je kar 99 od možnih sto točk. Njegov mentor je Dejan Raj. 

mednarodno-harmonikarsko-tekmovanje, nagrada-avsenik, begunje
Osebni arhiv
Lukas Gumilar je osvojil zlato priznanje v disciplini diatonična harmonika.

Ana Kranjc iz Glasbene šole Gornja Radgona je v disciplini diatonična harmonika, v B kategoriji, osvojila srebrno priznanje, dosegla pa je 93,86 točk. Njen mentor je Viktor Malec. 

Srebrno priznanje v isti disciplini in isti kategoriji dosegel tudi Izak Škrobar iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, njegov mentor pa je Dejan Raj. 

Bronasto priznanje pa je v disciplini klavirska harmonika v B kategoriji osvojila Nuša Čizmazija, ki je osvojila 87,67 točk. Njen mentor je Denis Zver. 

mednarodno-harmonikarsko-tekmovanje, nagrada-avsenik, begunje
Glasbena šola Lendava
Nuša Čizmazija je osvojila bronasto priznanje v disciplini klavirska harmonika.

Harmonikarje je ocenjevala tričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Slavko Avsenik mlajši, Jože Burnik in Peter Pichler. 

Glasbena šola Lendava
Nuša Čizmazija je na mednarodnem harmonikarskem tekmovanju osvojila bronasto priznanje v disciplini klavirska harmonika.
begunje mednarodno-tekmovanje-harmonikarjev nagrada-avsenik