vestnik

Prehodili bodo 175 kilometrov

Vestnik, 19. 8. 2020
Osebni arhiv
Pohodniki premagujejo 175 kilometrov dolgo pot.
Popularno

Devet pohodnikov je v torek v občini Cankova pričelo 175 kilometrov dolg pohod prijateljstva. Cilj bodo v petek dosegli v Šmarjeških Toplicah.

Občini Cankova in Šmarješke Toplice sta pobrateni in da bi ohranjali vez med njima, se je skupina pohodnikov že sedmo leto zapored podala na pot prijateljstva. Prvo etapo so v torek zaključili na Ptuju, v sredo pa so Valentin Trajbar, Ludvik Bauer, Darijan Rošker, Damijan in Simon Ficko, Anton Benko, Alojz Ivanič, Ičo Petančič ter Štefan Petrovič premagovali kilometre med najstarejšim slovenskim mestom in Podčetrtkom. Danes jih čaka še pohod od Podčetrtka do domačinov v Šmarjeških Toplicah. V tamkajšnji občini jim bodo jutri tudi pripravili sprejem, saj so povabljeni na otvoritev cvičkove fontane. Sprejema se bosta udeležila tudi oba župana, cankovski Danilo Kacijan in šmarješki Marjan Hribar. Kot nam je povedal Simon Ficko, eden od pohodnikov, naj bi se petkove prireditve udeležil tudi predsednik Slovenije Borut Pahor. Pohodniki so iz različnih starostnih skupin, najstarejši šteje 70, najmlajši pa 40 let. 

pohod prijateljstva, Cankova
Osebni arhiv
Devet pohodnikov je v torek krenilo proti Šmarješkim Toplicam, na startu jih je pozdravil tudi cankovski župan Danilo Kacijan.

pohod-prijateljstva
Osebni arhiv
Pohodniki premagujejo 175 kilometrov dolgo pot.

pohod-prijateljstva cankova šmarješke-toplice
Kaj zdaj berejo drugi