vestnik

Ta konec tedna v Pomurju promocija albuma in dobrodelni rock

T. K., 17. 3. 2023
Dani Mauko
Skupina The Margins. FOTO DANI MAUKO
Popularno

V Gledališču Park nastopa kvartet džeZZva, v Mikku pa trije pomurski bendi.

Ta konec tedna se v Murski Soboti obetata zanimiva in pomembna koncertna dogodka. Že jutri, v petek, ob 19. uri bo v Gledališču Park nastopil etno džez kvartet džeZZva, ki bo predstavil svoj novi album Clearness, to je že njegov četrti. Izšel je konec lanskega leta, v samozaložbi, zajema pa osem novih skladb članov kvarteta, ki kljub svojemu prepoznavnemu zvoku posegajo na nova glasbena polja. Na tokratnem albumu je še bolj očitna neobremenjenost zasedbe z različnimi glasbenimi zvrstmi, saj jih na zelo pretanjen in zanjo značilen način prepleta med sabo in na ta način gradi dokaj samosvoj pristop do glasbe.

Marko Soršak – Soki 1
osebni arhiv
Marko Soršak - Soki bo posebni gost koncerta v Mikku. FOTO OSEBNI ARHIV



V soboto ob 20.30 pa bo v klubu Mikk koncertna prireditev Rokenrolam ga dobrodelno, na kateri bo posebni gost Marko Soršak - Soki, bobnar skupine Elvis Jackson, ki je s svojim dobrodelnim projektom 20 za 20 razveselil že ogromno mladostnikov. Ta dobrodelni koncert bo namenjen petnajstletnemu Niku Kralju iz vasi Senešci v Občini Ormož. Njegovi družini je lani pred prazniki pogorela hiša in s tem tudi soba, kjer je Niko imel kitare in ojačevalec. Vse je šlo v nič in Niko je ostal brez vsakega instrumenta. Glasbeni talent je podedoval po mami, ki je umrla za rakom. Ves izkupiček od vstopnic, za katere bo treba odšteti pet evrov, in prostovoljnih prispevkov bo šel za nakup Nikove nove kitare. 
Ob Soršaku bodo nastopile pomurske skupine Ezy Ryder (priredbe skladb Jimija Hendrixa), Eklips (hard rock, rokenrol) in The Margins (kitarski rock z elektronskimi dodatki).

Naj dodamo, da bo bogat koncertni konec tedna v pomurski prestolnici popestrila tudi skupina Špirit danes od 20. ure v pivnici Zvezda, predstavila bo skladbe starega rocka v akustični različici. 

džezzva mik