vestnik

Ob Blaguškem jezeru nastaja glamping naselje, ki bo prve obiskovalce dočakalo spomladi

Marina Vrbnjak, 9. 12. 2019
Marina Vrbnjak
Ob Blaguškem jezeru nastaja naselje glamping hišk. Fotografija Marina Vrbnjak
Popularno

Blaguško jezero v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici je bilo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja umetno ustvarjeno za namakanje bližnjih polj. Danes velja za priljubljeno izletniško točko, kmalu pa bo turistom ponudilo mnogo več.

Lastniku dela zemljišč Mariu Herzogu, ki je že pred leti želel urediti obrežje jezera, je namreč uspelo pridobiti vsa potrebna dovoljenja in soglasja za postavitev butičnega glamping naselja. Ustvarja ga ob sodelovanju podjetja Charming Slovenia.

Prvi gostje spomladi 

»Želimo ohraniti in varovati okolje, zato močnejših posegov ob vodi ali na njej ne načrtujemo,« je že pred kratkim povedal Hercog. Skupaj z omenjenim podjetjem so se odločili, da v okolje umestijo leseno-steklene hiške, grajene iz popolnoma naravnih materialov. Šestnajst hišk bo namenjenih dvema osebama, poleg udobne postelje bo v prostoru tudi kotiček za sproščanje in branje. Zunanja terasa bo ponujala razgled na Blaguško jezero. »Dela bomo končali spomladi, ko pričakujemo prve goste. Za vse naše resorte uporabljamo naravne materiale, znanje lokalnega prebivalstva in domača podjetja,« je povedala izvršna direktorica podjetja Petra Kordiš in dodala, da dela izvaja podjetje Snopje iz Ljutomera. Poskrbeli bodo tudi za pustolovske duše, zanje bodo na podestih postavili lesene dvokapnice.

blaguško-jezero, tomaž-činč, snopje
Nataša Juhnov
Dela izvaja podjetje Snopje iz Ljutomera.

Gostom bo na voljo tudi gozdna knjižnica v osrednjem prostoru kompleksa. »V resortih, ki smo jih že postavili, smo ugotovili, da gostje radi posegajo po knjigah, ki so jim na voljo, nemalokrat pa prebrano knjigo tudi pustijo tam, za naslednje obiskovalce. Tako skupaj soustvarjamo raznolike knjižne police in spodbujamo listanje knjig namesto brskanja po spletu,« je odločitev pojasnila Kordiševa. Preživljanje prostega časa v naravi bodo spodbujali tudi z aktivnostmi na prostem, kot so gozdni fitnes, pohodne poti, vodne aktivnosti. Znotraj območja pa bosta še razstavni prostor in atelje unikatnih čevljev Herzog, kjer bodo gostje lahko aktivno sodelovali pri izdelavi čevljev in spoznavali obrt.

blaguško-jezero, tomaž-činč, snopje
Nataša Juhnov
Postavili bodo šestnajst leseno-steklenih hišk, zgrajenih iz popolnoma naravnih materialov. Dela že potekajo. Fotografija Nataša Juhnov


Obnovili in nadgradili bodo tudi obstoječe objekte
Ob Blaguškem jezeru, ki je s svojimi sedmimi hektarji površine ter zelenimi obrežji skoraj nevidno skrito med gozdove in travnike, že stoji gostinski objekt, na voljo so tudi igrala za otroke. »Projekta smo se lotili celostno, saj je treba obnoviti in nadgraditi tudi obstoječe objekte. Prostor bo urejen tako, da bo privlačen za goste resorta in prijazen, atraktiven za dnevne obiskovalce,« je še povedala Kordiševa.
blaguško-jezero glamping
Kaj zdaj berejo drugi