vestnik

(FOTO) Radijski voditelj Deželak na dobrodelnem kolesarjenju za otroke zbral skoraj 925.000 evrov

Vestnik.si, 11. 6. 2022
Radio 1
Deželak je junak
Popularno

Radijski voditelj Radia 1 Miha Deželak je v sklopu akcije Deželak Junak na desetdnevni dobrodelni poti po Sloveniji, ki jo je opravil s kvadrociklom, zbral 924.116,75 evra. Zbrana sredstva bodo namenili letovanju na morju za otroke iz socialno šibkih družin, so objavili na Radiu 1.

Dobrodelna pot se je začela 1. junija na Bledu, zaključila pa se je v petek na Debelem Rtiču, kjer so pred množico podpornikov tudi razkrili končni zbrani znesek. Deželak se je na dobrodelno pot odpravil že osmič zapored. Prvič je v sklopu akcije Deželak Junak denar za letovanje otrok iz socialno šibkih družin zbiral že leta 2015, ko so s poslušalci zbrali nekaj manj kot 42.500 evrov.

»Slovenija, zdaj smo res vsi zbrani, dočakali smo ga! In to najbolj srečnem kraju leta, na Debelem rtiču! Kraju kjer se vsako leto življenja tisočih otrokov obrnejo na bolje, zaradi vas najboljših poslušalcev na svetu, ki v njihova življenja pošljete žarek sonca,« je dejal voditelj sprejema Denis Avdić, ki je bil navdušen nad zbranim zneskom.

deželak-junak, akcija-hitrost
Svet24
Letošnja dobrodelna avantura je bila znova polna vzponov, padcev, izzivov in presenečenj!
»Presrečen sem, to je fantastičen znesek! Ne bi mi uspelo brez moje ekipe. Mi smo dali vse od sebe, jaz sem to čutil na vsakem koraku, Slovenija je dihala z nami. Za vsakega otroka, ki bo tukaj užival, sem res zelo vesel. Otroci se bodo kopali, jedli sladoled, se igrali, skratka uživali bodo na morju. Počutili se bodo ljubljeni, cenjeni in to je to, za kar delamo,« je dejal Deželak Junak.

Radijci bodo na počitnice tako odpeljali več kot tisoč otrok, ki še nikoli v življenju niso bili na morju, plavali v njem, ali zgolj namočili noge. Letošnja dobrodelna avantura je bila znova polna vzponov, padcev, izzivov in presenečenj! Deželaka je v vsakem kraju kamor je prikolesaril, čakala ogromna podpora. Zbralo se je veliko ljudi, ki so ga nagradili z aplavzom, stiskom rok, spodbudnimi besedami.

deželak-junak, akcija-hitrost
Svet24
Letošnja dobrodelna avantura je bila znova polna vzponov, padcev, izzivov in presenečenj!

Vsako leto akcijo podpira tudi veliko otrok, ki želijo pomagati svojim sovrstnikom, šole in razredi zbirajo denar, da bodo otroci lahko uživali na morju. Da je na poti vse potekalo gladko, so za Junaka in ekipo poskrbeli: Decathlon za športna oblačila, AMZS za varnost na cesti in Zavarovalnica Triglav za zavarovanje. Tudi letos pa ni šlo brez Gargamela (programski direktor Radia1, Andrej Vodušek), ki že nekaj let otežuje pot Deželaku in mu zbija motivacijo. A Deželak se ni vdal, saj je vedel je, da ima ob sebi fantastično ekipo in v glavi samo eno željo: Premagati vse ovire in odpeljati otroke na morje! Ko ga je v sredo premagal na Ljubljanici, kjer sta se pomerila na supih, je dobil še dodatnih moči in z lahkoto odkolesaril cilju naproti.

Po desetih dneh se je tako končno vrnil v objem svoje družine, prijateljev, sodelavcev, ki so ga na Debelem rtiču toplo sprejeli. Že čez nekaj dni pa bo na isti lokaciji odmeval otroški smeh, saj bodo mali sončki končno uživali na brezskrbnih morskih počitnicah.

humanitarnost otroci morje
Kaj zdaj berejo drugi