vestnik

Rekla je DA: Ko je pokleknil na družinskem kosilu

D. N., 9. 7. 2022
Foto Tanja
Ines in Teodor Farkaš
Popularno

Ines in Teodor Farkaš sta se spoznala pred sedmimi leti. Kmalu je med njima preskočila iskrica, svojo ljubezen pa sta pred enim mesecem okronala s poroko.

Ines, prej Geci, ki prihaja iz Motvarjevec, se je pred leti s prijateljicami odpravila na zabavo v eno od pomurskih diskotek. Po preplesani noči in druženju je bil čas za odhod domov, vendar dekleta niso imela prevoza. Na pomoč jim je priskočil Teodor Farkaš iz Dolnjega Lakoša, ki so ga sicer prijateljice od Ines že poznale. "Med vožnjo domov si ga sploh nisem dobro ogledala in me ni pritegnil. Šele ko sva se povezala na družbenih omrežjih, kjer sva si začela dopisovati, kasneje pa se dobivati na pijačah, je med nama preskočila iskrica," pripoveduje Ines, ki se je po približno petih mesecih zveze že preselila na Teodorjevo domačijo. 

rekla-je-da, ines-in-teodor, zakonca-farkaš
Foto Tanja
Ines in Teodor Farkaš

"Nisva želela iti tako hitro v najini zvezi, vendar sva čutila, da sva ustvarjena drug za drugega," tako 30-letnica. Po prvem mesecu zveze je imel brat od Ines maturantski ples, zato so njeni domači predlagali, da pripelje s sabo tudi izbranca. "Seveda sem jim ga morala zato prej že predstaviti. Ko sva prebila led, je bilo že vse bolj sproščeno," smeje doda. 

rekla-je-da, ines-in-teodor, zakonca-farkaš
Foto Tanja
Ines in Teodor Farkaš

Zvezo sta nato gradila postopoma, najprej sta si pri Teodorjevih, kjer je takrat živel z mamo, stricem in sedaj že pokojno babico, uredila domovanje, po treh letih pa se jima je pridružil sin Anej, ki bo kmalu dopolnil štiri leta. "Kmalu po rojstvu sina smo imeli skupno družinsko kosilo. Že prej so naju sicer domači spraševali, kdaj se bova poročila. Potem pa je na kosilu Teodor vzel iz žepa prstan, pred vsemi pokleknil in me zaprosil. Seveda sem rekla da." 

rekla-je-da, ines-in-teodor, zakonca-farkaš
Foto Tanja
Ines in Teodor Farkaš

Kmalu po zaroki sta začela načrtovati poroko. Prvoten datum sta določila za 6. junij 2020, vendar sta morala poroko zaradi vseh ukrepov odpovedati. Takrat sta za najožje sorodnike in prijatelje nedaleč od domovanja organizirala piknik. "Potem sva izbrala nov datum, 10. april 2021. Tudi ta nama ni bil usojen, saj je meni ravno v tistem mesecu umrl dedek, njemu pa babica. Nato sva se želela poročiti tisto poletje, vendar sem zanosila in smo poroko spet prestavili na letošnji 11. junij," tako Farkaševa. 

rekla-je-da, ines-in-teodor, zakonca-farkaš
Foto Tanja
Ines in Teodor Farkaš

Po nekaj več kot dveh letih načrtovanj sta se Ines in Teodor le poročila, obenem pa so opravili tudi krst hčerke Line, ki bo kmalu dopolnila štiri mesece. Civilni in poročni obred ter krst so potekali v Lendavi, slavje s približno 160 gosti pa sta imela v Nedelici. Na poroki so ju spremljali trije pari družic in družbanov, mali družici sta jima trosili cvetje, sin Anej pa bi jima moral v cerkev prinesti prstana, vendar si je nato premislil in je trosil cvetje. 

rekla-je-da, ines-in-teodor, zakonca-farkaš
Foto Tanja
Ines in Teodor Farkaš

"Kar naenkrat je bila ura pet zjutraj. Teodorja sem vprašala, kdaj je vse tako hitro minilo. Res smo se imeli lepo, zabavala sva se v družbi najdražjih. Spremenila zagotovo ne bi ničesar, saj je bilo za naju vse tako, kot sva si zamislila. Le dalj časa bi lahko trajalo, jaz bi imela slavje kar dva dni," je ob koncu v smehu dodala nevesta.

rekla-je-da ines-in-teodor-farkaš