vestnik

Rekla je DA: Ko je pokleknil na pomolu

Tadeja Lepoša, 20. 1. 2019
Klemen Holc
Popularno

Spet smo priča takšni romantični zgodbi. Tokrat je ljubezen za vedno združila Anjo (rojeno Brunec) in Denisa Kocipra, ki sta se zaročila kot v filmu - na pomolu ob sončnem zahodu, medtem ko v ozadju igra orkester.

Ona iz Beltinec in on Odranec. Doma iz sosednjih vasi, a poznala se nista. No, le na videz. Vendar Denis rad omeni, da mu je Anja že od nekdaj bila všeč, a si ni upal narediti prvega koraka. Tista zabava pred štirimi leti pa je bila usodna. »Tam sva se 'uradno' spoznala, začela pogovarjati in nekaj je enostavno kliknilo. Od takrat piševa svojo zgodbo,« se z žarom spominja petindvajsetletnica. Bilo je vsega, nadaljuje: »Vzponi in padci, preizkušnje in žalostni dogodki, a to je le krepilo najino zvezo. Od začetka sva namreč vedela, da želiva podobno in na skrivaj tudi upala, da bi vse doživljala skupaj.«

image
Klemen Holc


Prstan skrival pod rezervno gumo v avtomobilu In po tem je napočil julij pred dvema letoma. Romantično kot v filmu: »Bilo je na pomolu, ko je Denis pokleknil ob sončnem zahodu. V ozadju pa je igral orkester, zares nepozabno. Mož je naštudiral prav vsak detajl. Pod pretvezo, da se bova slikala, je prižgal kamero in celo zaroko posnel. Tako, da imava vse dokumentirano,« z nasmeškom pripoveduje Anja. Denisu se je načrtovanje še posebej vtisnilo v spomin, saj je Anjo želel preseneniti že dva dni prej, a je njun sprehod ob morju vedno prekinil dež. »Tako je zaroka morala malo počakati. Mož pa je bil že zelo nervozen, skrivanje prstana je bil cel projekt,« v smehu opisuje. Denis je prstan skrival v kovčku in celo v avtomobilu pod rezervno gumo.

image
Klemen Holc

Težave so jima povzročili prstani

A tudi s samo izbiro zaročnega prstana, je bil enaintridesetletnik zelo pazljiv: »Nekaj mesecev pred zaroko sem slučajno na družabnem omrežju všečkala prstan, to je videl tudi on. Predvideval je, da bi mi bil ta všeč. Seveda je zadel v polno,« še doda dekle. Tako sta začela s pripravami na najlepši dan: "Z organizacijo sva začela leto prej, a v celem Prekmurju skoraj nisva dobila primernega prostora za slavje. Na srečo se je potem sprostil en termin, ki sva ga takoj rezervirala. Medtem sva gradila še hišo, tako se je Denis posvečal temu izzivu, jaz pa pripravam na poroko."


image
Klemen Holc


A vse ni šlo po načrtu, nekaj preglavic sta jima povzročila prstana: "Vedela sva, kakšne prstana želiva. Preden sva jih poslala v končno izdelavo, sva jih pomerila vsaj dvakrat. A po končni izdelavi tri tedne pred slavjem, je Denisu bil prstan premajhen. Zaposleni v zlatarni so bili ravno na kolektivnem dopustu, tako sva prstan dobila ravno dan pred poroko. K sreči je prstan ustrezal. To je bilo malo stresno," se spominjata.

image
Poročna Alpha


»Poročno slavje je minilo prehitro, zato še zdaj večkrat pogledava posnetek in ponovno podoživljava svoj dan. Poseben pečat je dodala moževa sestra Mateja, ki mi je sešila sanjsko poročno obleko,« še razkriva. Vedno se pa radi nasmejimo tudi ob tem, "da imam zdaj isti priimek kot moja teta, botra in poročna priča. Tako, da je vedno več Kociprove bande," v smehu Anja.

image
Klemen Holc

359583{/embed_foto}

anja kociper denis kociper poroka poročna zgodba rekla je da
Kaj zdaj berejo drugi